Bursa a scăzut foarte uşor, pe un rulaj redus

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 0,15% în primele minute de tranzacţionare, într-o piaţă unde cei mai mulţi investitori au continuat să adopte poziţii de aşteptare, astfel că lichiditatea abia a ajuns la 379.000 de lei.
Economica.net - mar, 27 aug. 2013, 07:47
Bursa a scăzut foarte uşor, pe un rulaj redus

În primele 20 de minute ale şedinţei de marţi, puţinii investitori prezenţi la tranzacţionare au realizat operaţiuni cu acţiuni emise un sfert dintre companiile listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale. Transferurile au însumat doar 379.000 de lei (86.000 de euro), faţă de 257.000 de lei (58.000 de euro) în prima jumătate de oră a şedinţei precedente.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,19% în primele minute de tranzacţionare, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a crescut cu 0,24%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,3%.

La ora 10:20, indicele BET-XT se plasa cu 0,24% sub închiderea de luni, iar indicele BET-BK era cu 0,12% mai jos decât în şedinţa precedentă.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) şi SIF Transilvania (SIF3) au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 134.000 de lei şi, respectiv, de 89.000 de lei. Titlurile băncii au scăzut cu 0,28%, la 1,421 lei, iar acţiunile SIF Transilvania au stagnat la 0,59 lei.

Cu titlurile Fondului Proprietatea, de regulă cele mai lichide din piaţă, au fost realizate doar patru transferuri, în sumă de aproape 8.000 de lei, iar preţul a scăzut cu 0,21%, la 0,701 lei.

Marile pieţe europene au deschis ziua în scădere cu până la 0,2%, investitorii fiind mai prudenţi în contextul amplificării tensiunilor din Siria.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, ...
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se ...
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că PUZ-ul Sectorului 3 a fost anulat definitiv. Asta după ce săptămâna ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră legale măsurile de izolare parțială
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 ...