Bursa a scăzut foarte uşor, pe un rulaj redus

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 0,15% în primele minute de tranzacţionare, într-o piaţă unde cei mai mulţi investitori au continuat să adopte poziţii de aşteptare, astfel că lichiditatea abia a ajuns la 379.000 de lei.
Economica.net - mar, 27 aug. 2013, 07:47
Bursa a scăzut foarte uşor, pe un rulaj redus

În primele 20 de minute ale şedinţei de marţi, puţinii investitori prezenţi la tranzacţionare au realizat operaţiuni cu acţiuni emise un sfert dintre companiile listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale. Transferurile au însumat doar 379.000 de lei (86.000 de euro), faţă de 257.000 de lei (58.000 de euro) în prima jumătate de oră a şedinţei precedente.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,19% în primele minute de tranzacţionare, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a crescut cu 0,24%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,3%.

La ora 10:20, indicele BET-XT se plasa cu 0,24% sub închiderea de luni, iar indicele BET-BK era cu 0,12% mai jos decât în şedinţa precedentă.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) şi SIF Transilvania (SIF3) au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 134.000 de lei şi, respectiv, de 89.000 de lei. Titlurile băncii au scăzut cu 0,28%, la 1,421 lei, iar acţiunile SIF Transilvania au stagnat la 0,59 lei.

Cu titlurile Fondului Proprietatea, de regulă cele mai lichide din piaţă, au fost realizate doar patru transferuri, în sumă de aproape 8.000 de lei, iar preţul a scăzut cu 0,21%, la 0,701 lei.

Marile pieţe europene au deschis ziua în scădere cu până la 0,2%, investitorii fiind mai prudenţi în contextul amplificării tensiunilor din Siria.

Te-ar mai putea interesa și
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean DTEK, controlat de Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean. DRI este din ce......
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția ...
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului ...