Bursa a scăzut uşor, în linie cu pieţele externe

Bursa de la Bucureşti a continuat să urmeze linia burselor externe şi a scăzut cu 0,49% la deschiderea şedinţei, într-o piaţă în care au fost realizate tranzacţii cu acţiuni emise de doar 18 companii din 81 de societăţi listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.
Economica.net - lun, 08 oct. 2012, 08:18
Bursa a scăzut uşor, în linie cu pieţele externe

După primele 16 minute de tranzacţionare de marţi, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,85%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,61% sub nivelul de vineri. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP).

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a debutat în scădere cu 0,32%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, a coborât cu 0,42%.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, era în scădere cu numai 0,19%.

Tranzacţiile din primele minute au cumulat 276.000 de lei (60.000 de euro), valoare din care jumătate reprezentaui operaţiuni cu acţiunile Fondului Proprietatea, de 136.000 de lei. Titlurile FP au debutat în scădere cu 0,76%, la 0,5225 lei.

Bursele vest-europene au deschis ziua în scădere cu până la 1%, pe fondul intensificării temerilor privind plata următorei tranşe de ajutor extern către Grecia. Totodată, investitorii aşteaptă o întâlnire a miniştrilor de finanţe din Europa.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
SUA – Congresul a depăşit un prim obstacol pentru a evita un shutdown
SUA – Congresul a depăşit un prim obstacol pentru a evita un shutdown
Congresul SUA a depăşit joi un prim obstacol pentru a evita o paralizie a serviciilor federale la acest sfârşit de săptămână, ...
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 3.12.2021
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 3.12.2021
Euro începe ultima zi lucrătoare a săptămânii la 4,95 lei, pe piaţa interbancară.
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi transferă activitățile sub cupola unui holding. Au adus în țară 29,7 milioane de euro
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi ...
Grupul elvețian Ameropa, cu activități în tradingul de cereale și producție de îngrășăminte pentru agricultură, ...