Bursa a scăzut uşor la deschiderea şedinţei, pe un rulaj foarte redus

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 0,12% la deschiderea şedinţei de joi, într-o piaţă unde au fost realizate tranzacţii în valoare de doar 93.000 de lei cu acţiuni emise de un sfert din companiile listate pe primele trei categorii ale BVB şi la secţiunea titlurilor internaţionale.
Economica.net - joi, 07 feb. 2013, 09:16
Bursa a scăzut uşor la deschiderea şedinţei, pe un rulaj foarte redus

După primele 20 de minute de tranzacţionare, majoritatea indicilor înregistrau variaţii de sub 0,1%.

Cele mai vizibile variaţii erau consemnate de indicele general al Bursei, BET-C, şi de indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni. Astfel, indicele general era în scădere cu 0,12%, iar indicele BET se plasa cu 0,11% sub închiderea de miercuri.

Lichiditatea pieţei, de doar 93.000 de lei (21.000 de euro), valoare cu mult sub rulajul de la debutul şedinţei precedente, de 4,5 milioane lei (cu puţin peste un milion de euro).

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) şi titlurile Zentiva (SCD) au fost cele mai tranzacţionate din piaţă, cu transferuri de 24.000 de lei şi, respectiv, de 22.000 de lei. Acţiunile Fondului Proprietatea au stagnat la 0,5955 lei, iar titlurile Zentiva au crescut cu 1,12%, la 0,8595 lei.

Acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC) au scăzut cu 0,94%, la 0,0422 lei, după ce în precedentele două zile au urcat cu 22,8%. Scăderea uşoară a venit în cadrul a două transferuri, de doar 64 de lei.

Evoluţia din şedinţele anterioare a fost determinată de un interviu acordat Bloomberg de către vicepreşedintele Rompetrol Group, Azamat Zhangulov. El a spus că Rompetrol Group vrea să răscumpere acţiunile Rompetrol Rafinare primite de stat în urma conversiei unor obligaţiuni, iar un acord este vizat cât mai repede cu putinţă în contextul stabilităţii politice din România.

Acţiunile Rompetrol Rafinare libere la tranzacţionare pe bursă reprezintă doar 0,68% din capitalul social al Rompetrol Rafinare, în condiţiile în care The Rompetrol Group şi alte companii din grup controlează 54,63% din titluri, iar statul deţine 44,69% din acţiuni.

Marile pieţe europene au deschis şedinţa de joi în stagnare, investitorii aşteptând o şedinţă de politică monetară a Băncii Centrale Europene.

Te-ar mai putea interesa și
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane de leva în 2023, dublu faţă de cifra de afaceri din 2022, informează......
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...