1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

News

Bursa a scăzut uşor, pe un rulaj susţinut de acţiunile Fondului Proprietatea şi OMV Petrom

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 0,37%, într-o piaţă în care investitorii au continuat să vizeze acţiunile Fondului Proprietatea (FP) şi OMV Petrom (SNP), astfel că transferurile cu aceste titluri au asigurat peste jumătate din lichiditate.

08 noi, 2012 | Mediafax

Piaţa a fost pe scădere uşoară încă din primele minute, deşi bursele externe au revenit uşor în prima parte a zilei după corecţiile de până la 2% înregistrate în şedinţa anterioară.

La mijlocul şedinţei, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 1,05%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,85% sub închiderea de miercuri. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a scăzut cu 0,38%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, s-a plasat cu 0,65% sub nivelul şedinţei precedente.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a scăzut cu 0,52%.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 7,5 milioane lei (1,6 milioane euro), valoare cu puţin sub rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 7,7 milioane lei (1,7 milioane euro). Aproape 54% din lichiditate a fost asigurată de transferurile cu acţiunile Fondului Proprietatea (2,6 milioane lei) şi titlurile OMV Petrom (1,3 milioane lei).

Cea mai recentă operaţiune cu titlurile Fondului Proprietatea a fost realizată la 0,53 lei, preţ cu 0,93% sub închiderea de miercuri, iar acţiunile companiei energetice au coborât cu 1,53%, la 0,4042 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, marile pieţe europene erau în creştere cu până la 0,5%, revenind uşor după ce miercuri au coborât cu până la 2%, din cauza revizuirii estimărilor Comisiei Europene privind economia regiunii şi a incertitudinilor legate de o posibilă criză fiscală în SUA, după realegerea preşedintelui Barack Obama. Revenirea a fost susţinută de rezultatele financiare publicate de mai multe companii, dar şi de aprobarea unui pachet de măsuri de austeritate în Grecia, necesare pentru deblocarea fondurilor de la creditorii externi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO