1EUR = 4.8246 RON | Bucureşti 11 º

News

Bursa a stagnat în prima jumătate de oră a şedinţei, pe un rulaj susţinut doar de câteva acţiuni

Bursa de la Bucureşti a stagnat în prima jumătate de oră de tranzacţionare de luni, într-o piaţă unde au fost realizate tranzacţii cu acţiuni emise doar de 27 din cele 82 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.

16 dec, 2013 | Mediafax

După primele 30 de minute ale şedinţei, toţi indicii bursieri înregistrau variaţii de sub 0,1%.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 2 milioane lei (456.000 de euro), faţă de 1,7 milioane lei (394.000 euro) în primele minute ale şedinţei precedente.

Titlurile Fondului Proprietatea (FP) şi Romgaz (SNG) au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 1,8 milioane lei şi, respectiv, de 116.000 de lei. Acţiunile FP au scăzut nesemnificativ, cu 0,06%, la 0,8495 lei, iar titlurile Romgaz au coborât cu 0,44%, la 34,1 lei.

Acţiunile Impact (IMP) au coborât cu 6,67%, la 0,42 lei, pe un rulaj de doar 4.000 de lei.

În precedentele trei şedinţe, preţul acestor titluri a scăzut cumulat cu aproape 11%. Titlurile Impact au consemnat o volatilitate ridicată în ultima lună, preţul înregistrând în unele şedinţe fluctuaţii de până la 15%, variaţia maximă admisă pentru majoritatea acţiunilor de la BVB.

Marile pieţe europene au fluctuat foarte uşor la deschiderea şedinţei de luni, investitorii aşteptând şedinţa de politică monetară a Fed programată pentru marţi şi miercuri. Pieţele au fost afectate în această lună de aşteptările investitorilor că Rezerva Federală va reduce curând programul de achiziţii de obligaţiuni, datorită îmbunătăţirii condiţiilor de pe piaţa muncii din SUA. Lichidităţile foarte mari introduse astfel în sistemul financiar au susţinut pieţele de capital la nivel global în ultimii ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO