Bursa a stagnat în prima parte a şedinţei, pe un rulaj redus

Bursa de la Bucureşti a fluctuat nesemnificativ în prima parte a şedinţei, iar la mijlocul zilei era în scădere cu numai 0,15%, într-o piaţă apatică şi în care rulajul a fost salvat de tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP) şi Banca Transilvania (TLV).
Economica.net - joi, 30 aug. 2012, 11:04
Bursa a stagnat în prima parte a şedinţei, pe un rulaj redus

La ora 13:10, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere foarte uşoară, cu 0,11%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, era în stagnare. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), era în creştere nesemnificativă, cu 0,1%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,23% sub şedinţa precedentă.

Indicele BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a scăzut nesemnificativ, cu 0,06%.

Puţinii investitori prezenţi la tranzacţionare au realizat operaţiuni de doar 3,3 milioane lei (748.000 de euro), valoare de două ori sub rulajul din prima parte a şedinţei de miercuri, de 6,8 milioane lei (1,5 milioane euro).

Lichiditatea a fost salvată de operaţiunile cu acţiunile Fondului Proprietatea (puţin peste un milion de lei), OMV Petrom (639.000 de lei) şi Banca Transilvania (507.000 de lei), care au cumulat 2,2 milioane lei. Astfel, cele trei titluri au asigurat două treimi din rulajul pieţei acţiunilor.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în scădere cu până la 0,5%,din cauza temerilor investitorilor privind încetinirea creşterii economice mondiale, amplificate de datele economice din Japonia şi Coreea de Sud. Totodată, Banca centrală a Statelor Unite a arătat joi seară, într-un raport privind mediul de afaceri, că economia continuă să crească, remarcă ce descurajează speculaţiile că preşedintele instituţiei, Ben Bernanke, va anunţa noi măsuri de stimulare a economiei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă ...
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în zona roșie
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia ...
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino a fost percheziţionat vineri de poliţia financiară, în legătură cu zeci de ...