Bursa a stagnat la debutul şedinţei, într-o piaţă cu rulaj redus

Bursa de la Bucureşti a stagnat în primele minute de tranzacţionare de miercuri, într-o piaţă unde au fost realizate transferuri de doar 1,1 milioane lei, cu acţiuni emise de aproape un sfert dintre companiile listate pe primele trei categorii ale BVB şi la secţiunea titlurilor internaţionale.
Economica.net - mie, 20 nov. 2013, 09:03
Bursa a stagnat la debutul şedinţei, într-o piaţă cu rulaj redus

După primele 25 de minute ale şedinţei, indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), înregistra cea mai vizibilă variaţie, fiind în creştere cu doar 0,18%.

Lichiditatea pieţei, de doar 1,1 milioane lei (244.000 de euro), a fost apropiată de cea din primele zece minute ale şedinţei anterioare.

Acţiunile Fondului Proprietatea şi SIF Oltenia (SIF5) au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 371.000 de lei şi, respectiv, de 274.000 de lei. Cele două titluri au asigurat aproape 60% din rulajul bursei.

Acţiunile Fondului Proprietatea au stagnat la 0,813 lei, după ce în prima parte a şedinţei precedente au atins un nou maxim istoric, de 0,817 lei.

În acelaşi timp, titlurile SIF Oltenia au crescut cu 0,29%, la 1,745 lei.

Totodată, acţiunile Romgaz (SNG) au avansat cu 0,44%, la 34,6 lei, pe un rulaj de doar 53.000 de lei. Pe piaţa de la Londra, certificatele de depozit (GDR) Romgaz au crescut cu 1,05%, la 10,61 dolari (34,91 lei), în cadrul unui transfer de 115 dolari (378 de lei).

Marile pieţe europene au deschis şedinţa în scădere cu până la 0,2%, investitorii aşteptând minuta şedinţei de politică monetară a Rezervei Federale şi datele privind vânzările retail şi piaţa proprietăţilor rezidenţiale din SUA.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...