Bursa a stagnat la debutul şedinţei, pe un rulaj salvat de acţiunile Erste şi Fondul Proprietatea

Bursa de la Bucureşti a stagnat la deschiderea şedinţei de luni, într-o piaţă unde au fost realizate tranzacţii de 1,6 milioane lei, sumă din care peste 90% au reprezentat transferuri cu acţiunile Erste (EBS) şi Fondul Proprietatea (FP).
Economica.net - lun, 21 oct. 2013, 08:14
Bursa a stagnat la debutul şedinţei, pe un rulaj salvat de acţiunile Erste şi Fondul Proprietatea

Piaţa a scăzut cu 1% în şedinţa de vineri, o parte dintre micii investistitori vânzând titluri din portofoliu pentru a face rost de lichidităţi cu care să subscrie la oferta Romgaz, după ce au fost anunţate preţurile la care se va derula operaţiunea.

Statul vrea să vândă 15% din acţiunile Romgaz la preţuri între 24 şi 32 lei pe titlu, estimând să obţină între 1,38 miliarde lei (311,7 milioane euro) şi 1,85 miliarde lei (415,6 milioane euro). Oferta va începe marţi şi se va încheia pe 31 octombrie. Acţiunile vor fi vândute atât la Bursa de la Bucureşti, cât şi prin intermediul unor certificate de depozit (GDR-uri) pe piaţa de la Londra.

După primele 25 de minute de tranzacţionare de luni, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în stagnare, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, s-a plasat cu 0,29% sub şedinţa precedentă.

Indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,61%.

Cei doi indici extinşi ai Bursei, BET-XT şi BET-BK, au coborât cu câte 0,26%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 1,6 milioane lei (365.000 de euro), cu 46% peste rulajul de la deschiderea şedinţei de vineri, de 1,1 milioane lei (246.000 de euro). Mai mult de 90% din lichiditatea de luni a fost asigurată de transferuri cu acţiunile Erste (831.000 de lei) şi titlurile Fondului Proprietatea (649.000 de lei).

Acţiunile Erste au avansat cu 0,46%, la 109 lei, în timp ce titlurile Fondului Proprietatea au scăzut cu 0,19%, la 0,7885 lei.

Pieţele de la Frankfurt şi Paris au scăzut cu până la 0,3% la debutul şedinţei de luni, în timp ce bursa de la Lodra a stagnat.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de......
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...