1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

News

Bursa a stagnat la deschidere, pe un rulaj salvat de două deal-uri cu acţiuni SIF Transilvania

Bursa a deschis şedinţa în stagnare, într-o piaţă unde au fost realizate tranzacţii cu acţiuni emise de o treime dintre companiile listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale, iar lichiditatea a fot salvată de două deal-uri cu 0,53% din acţiunile SIF Transilvania.

04 mar, 2013 | ECONOMICA.net

După primele minute de tranzacţionare, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF şi al titlurilor Fondul Proprietatea, era în scădere cu 0,5%, iar indicele extins BET-XT se plasa cu 0,2% sub nivelul de vineri. BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

În acelaşi timp, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), era cu 0,21% sub şedinţa precedentă.

Ceilalţi indici bursieri înregistrau variaţii de sub 0,1%.

În primele cinci minute de tranzacţionare au fost realizate două deal-uri cu 0,53% din acţiunile SIF Transilvania, în valoare cumulată de 3,6 milioane lei. Cele două deal-uri au asigurat aproape 92% din lichiditatea pieţei acţiunilor, de 4 milioane lei (925.000 de euro).

Rulajul pieţei este de patru ori peste cel de la debutul şedinţei precedente, de doar 980.000 de lei (224.000 de euro).

Deal-urile cu acţiunile SIF Transilvania au fost realizate la preţul de 0,629 lei, cu 15% sub închiderea de vineri, iar pe piaţa principală cotaţia a scăzut cu 0,14%, la 0,739 lei.

După primele minute de tranzacţionare, bursele vest-europene erau în scădere cu până la 0,7%, urmând trendul de pe pieţele din Asia, după ce China a înăsprit regulile pentru creditele ipotecare, cu scopul de a calma creşterea preţurilor pe piaţa imobiliară.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO