Bursa a stagnat marţi

Bursa a stagnat marţi, iar indicele compozit BET-C al Bursei de Valori Bucureşti /BVB/, care arată evoluţia de ansamblu a cotaţiilor acţiunilor listate, a înregistrat o variaţie procentuală zero faţă de sesiunea precedentă.
Economica.net - mar, 25 feb. 2014, 17:31
Bursa a stagnat marţi

În general, indicii bursieri au avut o evoluţie pozitivă în prima parte a sesiunii bursiere de marţi, iar în a doua parte a sesiunii au înregistrat corecţii.

Gabriel Aldea, director la casa de brokeraj Intercapital Invest, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că evoluţia oscilantă a indicilor bursieri a fost influenţată de marcări punctuale de câştiguri de către anumiţi investitori, iar după ce în piaţă au apărut mai mulţi vânzători cotaţiile au început să se corecteze. Spre exemplu, au crescut în prima parte a sesiunii cotaţiile unor acţiuni lichide precum Fondul Proprietatea şi Transgaz.

În opinia reprezentantului Intercapital Invest, piaţa locală este influenţată de evoluţia indicilor externi, pe fondul crizei din Ucraina, dar şi de instabilitatea politică din România şi aşteptările privind posibila rupere a coaliţiei de guvernare.

Situaţia de la Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/, apreciază Gabriel Aldea, nu influenţează bursa locală, mai ales că problemele vin din zona asigurărilor.

Indicele BET-FI al SIF-urilor a scăzut marţi cu 0,17%, indicele BET, ce reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a crescut cu 0,09%, indicele blue-chip extins BET-XT al celor mai lichide 25 de companii a coborât cu 0,09%, iar indicele BET-NG al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi a scăzut cu 0,46%.

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni pe piaţa principală s-a cifrat la 7,64 milioane de euro, fiind realizate tranzacţii cu acţiunile emise de 55 de companii, din care 17 au înregistrat aprecieri ale cotaţiilor, iar 34 au scăzut. Cele mai lichide titluri au fost Fondul Proprietatea, cu tranzacţii de 9,67 milioane de lei, şi Transgaz – 6,65 milioane de lei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate din ele sunt în Asia....
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ...