Bursa a stagnat marţi

Bursa a stagnat marţi, iar indicele compozit BET-C al Bursei de Valori Bucureşti /BVB/, care arată evoluţia de ansamblu a cotaţiilor acţiunilor listate, a înregistrat o variaţie procentuală zero faţă de sesiunea precedentă.
Economica.net - mar, 25 feb. 2014, 17:31
Bursa a stagnat marţi

În general, indicii bursieri au avut o evoluţie pozitivă în prima parte a sesiunii bursiere de marţi, iar în a doua parte a sesiunii au înregistrat corecţii.

Gabriel Aldea, director la casa de brokeraj Intercapital Invest, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că evoluţia oscilantă a indicilor bursieri a fost influenţată de marcări punctuale de câştiguri de către anumiţi investitori, iar după ce în piaţă au apărut mai mulţi vânzători cotaţiile au început să se corecteze. Spre exemplu, au crescut în prima parte a sesiunii cotaţiile unor acţiuni lichide precum Fondul Proprietatea şi Transgaz.

În opinia reprezentantului Intercapital Invest, piaţa locală este influenţată de evoluţia indicilor externi, pe fondul crizei din Ucraina, dar şi de instabilitatea politică din România şi aşteptările privind posibila rupere a coaliţiei de guvernare.

Situaţia de la Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/, apreciază Gabriel Aldea, nu influenţează bursa locală, mai ales că problemele vin din zona asigurărilor.

Indicele BET-FI al SIF-urilor a scăzut marţi cu 0,17%, indicele BET, ce reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a crescut cu 0,09%, indicele blue-chip extins BET-XT al celor mai lichide 25 de companii a coborât cu 0,09%, iar indicele BET-NG al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi a scăzut cu 0,46%.

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni pe piaţa principală s-a cifrat la 7,64 milioane de euro, fiind realizate tranzacţii cu acţiunile emise de 55 de companii, din care 17 au înregistrat aprecieri ale cotaţiilor, iar 34 au scăzut. Cele mai lichide titluri au fost Fondul Proprietatea, cu tranzacţii de 9,67 milioane de lei, şi Transgaz – 6,65 milioane de lei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...