Bursa a trecut pe scădere uşoară, însă rulajele au rămas reduse

Bursa a pierdut câştigul uşor de la deschidere şi a scăzut cu 0,25% în prima parte a zilei, într-o piaţă liniştită şi unde tranzacţiile cu acţiuni SIF Moldova şi două deal-uri cu titluri Banca Transilvania (TLV) şi BRD (BRD) au asigurat peste două treimi din lichiditatea de doar 9,1 milioane lei.
Economica.net - mie, 05 dec. 2012, 11:55
Bursa a trecut pe scădere uşoară, însă rulajele au rămas reduse

Piaţa a deschis pe creştere de 0,3%, însă după ora 11:20 a trecut pe roşu, influenţată în principal de scăderea acţiunilor BRD, Banca Transilvania şi Fondul Proprietatea, titluri care au ponderi ridicate în calcul indicilor bursieri. Spre mijlocul zilei, acţiunile FP au revenit uşor pe verde.

Astfel, la ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,15%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, era cu 0,39% sub nivelul de marţi

În acelaşi timp, indicele extins al Bursei, BET-XT, avansa cu 0,12%, iar indicele BET-BK era în creştere cu 0,24%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), iar indicele extins BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS).

La mijlocul şedinţei, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, era în creştere cu 0,62%.

Ultimii trei indici erau ţinuţi pe verde în principal de acţiunile celor cinci SIF-uri, care au înregistrat creşteri cuprinse între 0,35% şi 1,38%.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 9,1 milioane lei (2 milioane euro), valoare cu 26% sub rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 12,3 milioane lei (2,7 milioane euro). Rulajul de miercuri a fost asigurat în proporţie de 68% de transferuri cu titlurile SIF Moldova (4,4 milioane lei, din care un deal de 2,5 milioane lei) şi de două tranzacţii negociate cu acţiuni Banca Transilvania (893.000 de lei) şi BRD (847.000 de lei).

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 0,2%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...