1EUR = 4.7233 RON | Bucureşti 31 º

News

Bursa afişa o creştere uşoară la jumătatea zilei, pe un rulaj susţinut de acţiunile FP şi OMV Petrom

Bursa de la Bucureşti a crescut uşor, cu 0,23% în prima parte a şedinţei de joi, într-o piaţă cu o lichiditate susţinută în proporţie de 55% de transferuri cu acţiunile Fondul Proprietatea (FP) şi OMV Petrom (SNP).

31 oct, 2013 | Mediafax

Până la ora 13:10, jucătorii au transferat acţiuni în valoare de 9,23 milioane lei (2,08 milioane euro).

Schimburile cu acţiunile FP cumulau 2,92 milioane lei, iar cel mai recent transfer a fost operat la 0,791 lei, în creştere cu 0,25% faţă de referinţă.

Pe locul secund în topul lichidităţii se plasau titlurile OMV Petrom, cu operaţiuni de 2,18 milioane lei.

De asemenea, a fost înregistrat şi un transfer deal cu acţiunile Banca Transilvania, în sumă de 1,4 milioane lei. Tranzacţia a fost perfectată la un preţ de 1,415 lei, în scădere cu 0,21% faţă de referinţă.

Banca Transilvania (TLV) a raportat joi dimineaţă un profit net de 240,23 milioane lei (54,4 milioane euro) pentru primele nouă luni, cu 9,5% mai redus decât nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, şi active totale cu 2,4% mai mari faţă de finalul anului trecut, la 30,28 miliarde lei.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, şi indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, erau în stagnare faţă de nivelul de miercuri.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, care reflectă evoluţia acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a trecut pe minus, cu o scădere de 0,14%.

Indicii extinşi BET-XT şi BET-BK afişau scăderi nesemnificative.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, inclusiv SIF-urile şi FP, dar şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).

Marile pieţe europene evoluau indecis, după ce rezultatele finaciare peste aşteptări raportate de companii au compensat impactul negativ al speculaţiilor că Rezerva Federală a SUA (Fed) ar putea începe să reducă achiziţiile lunare de obligaţiuni mai devreme decât anticipau analiştii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO