1EUR = 4.7260 RON | Bucureşti 32 º

News

Bursa de la Bucureşti a coborât cu 0,39% în prima parte a zilei; acţiunile FP erau cele mai lichide

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 0,39% în prima parte a şedinţei, într-o piaţă în care jucătorii au transferat acţiuni de 8,11 milioane lei, din care aproape 60% reprezentau schimburile cu titlurile Fondul Proprietatea (FP).

22 oct, 2013 | Mediafax

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,35% în prima parte a şedinţei, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, s-a plasat cu 0,14% peste ziua precedentă.

Indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), a coborât cu 0,2%.

Scăderi uşoare au înregistrat şi cei doi indici extinşi ai BVB, BET-XT şi BET-BK. BET-XT a scăzut cu 0,44%, iar indicele BET-BK se plasa cu 0,27% sub nivelul de referinţă.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 8,11 milioane lei (1,82 milioane euro), iar aproape 60% din lichiditatea de joi a fost asigurată de transferuri cu acţiunile Fondului Proprietatea (4,7 milioane lei).

Titlurile Fondului Proprietatea au crescut cu 0,19%, la 0,788 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, marile pieţe europene consemnau evoluţii nesemnificative, în aşteptarea datelor privind numărul angajaţilor din Statele Unite, care ar putea oferi indicii privind momentul când Rezerva Federală va reduce programul de achiziţii de obligaţiuni.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO