Bursa de la Londra deschide un centru servicii în Bucureşti, cu 200 de angajaţi

London Stock Exchange Group (LSEG), operatorul Bursei de la Londra, deschide un centru de servicii în Bucureşti care va avea, pentru început, 200 de angajaţi.
Economica.net - mie, 02 mai 2018, 10:09
Bursa de la Londra deschide un centru servicii în Bucureşti, cu 200 de angajaţi

„LSEG anunţă astăzi că îşi înfiinţează un nou centru de servicii destinate mediului de afaceri în Bucureşti, România”, se arată într-un comunicat publicat, miercuri, de compania britanică.

Centrul de la Bucureşti va fi integrat în divizia Business Services a grupului, care furnizează tehnologie, servicii de date şi servicii de suport corporate pentru celelalte companii ale LSEG.

London Stock Exchange Group a închiriat spaţii de birouri „în zona central-vestică a Capitalei, aproape de Politehnică”, se mai arată în comunicat.

„Noua facilitate LSEG va avea, iniţial, 200 de angajaţi, într-o varietate de roluri care complementează operaţiunile existente ale BSL (divizia Business Services – n.r.) din Colombo, Sti Lanka, unde lucrează 480 de angajaţi”, se mai spune în comunicat.

„Ne bucurăm să anunţăm deschiderea unui nou centru de servicii în România. Prin dezvoltarea huburilor operaţionale strategice în zonele geografice adecvate, suntem bine poziţionaţi să livrăm servicii şi suport pentru entităţile noastre operaţionale din întreaga lume.

România oferă LSEG o forţă de muncă înalt calificată, un sistem de educaţie puternic şi infrastructură bună. Am fost încântai de recepţia călduroasă pe care am primit-o din partea Guvernului României, Agenţiei Invest Romania şi comunităţii locale de afaceri. Sperăm să putem contribui, ca angajator, la dezvoltarea aptitudinilor destinate pieţelor de capital în România şi să sprijinim creşterea viitoare”, a declarat, în comunicat, Murali Subrahmanyam, şeful LSEG Business Services.

„Suntem încântaţi că London Stock Exchange Group a ales România ca locaţie pentru huburile operaţionale strategice pe care le dezvoltă, creând peste 200 de locuri de muncă în Bucureşti. Angajamentul pe termen lung faţă de ţara noastră întăreşte dezvoltarea aptitudinilor României în domeniul pieţelor de capital”, a declarat, în comunicat, Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri (traducere din limba engleză – n.r.).

LSEG operează bursa de la Londra, cea mai mare din Europa şi una dintre cele mai vechi din lume. Cu sediul la Londra, grupul mai operează bursa de la Milano şi companiile de servicii pentru pieţele de capital MillenniumIT, Russel Indexes, FTSE International, Exactpro, LCH şi MTS.

Compania a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 1,76 miliarde de lire sterline şi un profit net de 561 milioane de lire sterline.

Te-ar mai putea interesa și
Termoenergetica va începe, luni, încărcarea cu apă a instalaţiilor şi probele de presiune la instalaţiile interioare
Termoenergetica va începe, luni, încărcarea cu apă a instalaţiilor şi probele de presiune la instalaţiile interioare
Compania Municipală Termoenergetica (CMTEB) SA anunţă că va începe, luni, încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică, concomitent cu efectuarea probelor de presiune......
Renault ajustează numărul de locuri de muncă din Franța – Reuters
Renault ajustează numărul de locuri de muncă din Franța – Reuters
Odată cu accelerarea dezvoltării și producției de mașini electrificate Renault va elimina până la 2.000 de locuri ...
Sorin Cîmpeanu: Cazurile de COVID raportate acum nu sunt generate de şcoală
Sorin Cîmpeanu: Cazurile de COVID raportate acum nu sunt generate de şcoală
Cazurile de infectare cu noul coronavirus raportate în prezent nu sunt generate de începerea şcolii cu prezenţă fizică, ...
Spania majorează salariul minim de la 1 septembrie
Spania majorează salariul minim de la 1 septembrie
Guvernul de stânga din Spania şi sindicatele au ajuns joi seară la un acord cu privire la o uşoară majorare a salariului ...