1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Bursa de la Paris, în creştere după demisia Guvernului

Bursa de la Paris şi-a păstrat luni la prânz tendinţa de creştere înregistrată la debutul şedinţei (+0,91%), fără o reacţie majoră la anunţul demisiei Guvernului francez, transmite AFP.

25 aug, 2014 | Agerpres

În jurul orei locale 11,45 (9,45 GMT), indicele CAC 40 al bursei de la Paris era în creştere cu 38,79 puncte, până la 4.291,59 puncte, în condiţiile în care volumul tranzacţiilor a ajuns la 397 milioane de euro. Principalul indice al bursei de la Paris a fost tras în sus în special de acţiunile băncilor, titlurile Société Générale înregistrând o creştere de 1,53%, până la 38,11 euro, BNP Paribas era în creştere cu 1,24%, până la 49,68 euro, şi Crédit Agricole afişa o creştere de 0,74%, până la 10,88 euro.

Bursa de la Paris nu s-a lăsat astfel influenţată de anunţul demisiei Guvernului francez, rămânând concentrată pe discursul preşedintelui Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, în SUA. Acesta s-a declarat încrezător în măsurile anunţate de BCE pentru dinamizarea economiei zonei euro, dar în acelaşi timp a afirmat că este dispus să-şi ajusteze politica monetară.

'Surpriza a venit din partea lui Mario Draghi în acest week-end', se arată într-un raport elaborat de analiştii de la Crédit Mutuel-CIC, potrivit cărora discursul lui Draghi întăreşte aşteptările privind noi acţiuni din partea BCE.

Premierul francez Manuel Valls a prezentat luni demisia Guvernului, a anunţat preşedintele Francois Hollande, care l-a însărcinat cu formarea unui nou executiv. Demisia actualului Guvern survine la nici cinci luni de la formarea sa, după înfrângerea istorică a socialiştilor la alegerile municipale din luna martie.

Demisia Guvernului vine după ce ministrul Economiei, Arnaud Montebourg, de stânga, a făcut apel la adoptarea de noi politici economice şi a pus sub semnul întrebării ceea ce el a calificat drept 'obsesia' Germaniei faţă de rigoarea bugetară. Aceste declaraţii au loc după răspunsul negativ oferit de Berlin apelului preşedintelui francez Francois Hollande pentru o eventuală reorientare a politicilor europene în favoarea creşterii şi locurilor de muncă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO