Bursa din Statele Unite a deschis în creştere

Bursa din Statele Unite a deschis miercuri în creştere, după ce preşedintele Rezervei Federale a SUA (Fed), Ben Bernanke, a declarat că ritmul achiziţiilor de active derulate de Fed, prin care banca centrală susţine economia americană, nu este prestabilit, potrivit Bloomberg.
Economica.net - mie, 17 iul. 2013, 14:59
Bursa din Statele Unite a deschis în creştere

Indicele S&P 500 a crescut cu 0,4%, Dow Jones industrial cu 0,2%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 0,3%.

Acţiunile Bank of America şi Bank of New York Mellon au urcat cu peste 1,1%, după ce acestea au raportat creşteri ale profiturilor în trimestrul al doilea. Cotaţiile American Express şi MasterCard, cele mai mai reţele de plată prin card din SUA, au scăzut cu până la 0,8%, în urma unei ştiri Bloomberg că UE ar putea limita comisioanele la tranzacţii.

„Piaţa răspunde la informaţia că Fed nu va alege arbitrar când şi cum să încheie programul de sprijinire a economiei. Fed va răspunde datelor privind economia şi vrea să aibă flexibilitate în privinţa politicilor”, a declarat Stephen Wood, manager la fondul Russell Investments.

Bernanke va declara, miercuri, într-o audiere în faţa unei comisii a Congresului SUA, că achiziţiile de active ale băncii centrale „nu se află în niciun caz pe un curs prestabilit” şi ar putea fi reduse mai rapid sau chiar extinse, în funcţie de condiţiile economice, potrivit unui document semnat de şeful băncii centrale americane.

Discursul pregătit de Bernanke a calmat speculaţiile din piaţa financiară potrivit cărora Fed intenţionează să limiteze achiziţiile de obligaţiuni.

S&P 500 a închis marţi în scădere, după ce luni a atins un nivel record. Declinul a fost cauzat de o declaraţie a şefului Fed Kansas, Esther George, care a afirmat că programul de cumpărare de obligaţiuni trebuie redus, întrucât economia se întăreşte. Preşedintele Fed Kansas a votat pe parcursul acestui an împotriva achiziţiilor de active.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...