Bursa din Statele Unite a deschis în creştere

Bursa din SUA a deschis în creştere şedinţa de vineri, investitorii analizând datele privind vânzările de retail şi preţurile la producători din Statele Unite pentru a evalua perspectivele deciziei Rezervei Federale de a reduce programul de stimulare a economiei, potrivit Bloomberg.
Economica.net - vin, 13 sept. 2013, 15:39
Bursa din Statele Unite a deschis în creştere

Indicele S&P 500 a urcat cu 0,1%, Dow Jones a avansat cu 0,3%, iar Indicele Compozit Nasdaq stagnează.

„Vânzările de retail au dezamăgit în oarecare măsură, dar luate la un loc datele economice par neutre, fără capacitatea de a influenţa piaţa. Temerea legată de reducerea programului Fed s-a mai calmat, precum şi iminenţa unei agravări a crizei din Siria. Această situaţie a condus la o săptămână destul de bună pentru bursă”, a declarat directorul de investiţii al fondului Philadelphia Trust, Richard Sichel.

S&P 500 a scăzut joi cu 0,3%, în contextul temerilor privind decizia Fed şi o posibilă acţiune militară a SUA împotriva Siriei.

Secretarul de Stat, John Kerry, a anunţat un început „constructiv” al negocierilor cu omologul său rus privind punerea armelor chimice deţinute de Siria sub supraveghere internaţională, dar nu a semnalat că s-ar fi ajuns la un acord. Kerry a declarat joi opoziţiei siriene că posibilitatea unor atacuri militare ale SUA asupra regimului din Siria rămâne deschisă.

În SUA, investitorii au analizat în ultima perioadă datele economice disponibile pentru a determina dacă economia este suficient de solidă pentru ca Fed să decidă la şedinţa de săptămâna următoare reducerea programului de achiziţii lunare de obligaţiuni în valoare de 85 de miliarde de dolari, prin care banca centrală introduce lichidităţi semnificative în sistemul financiar. Programul Fed a sprijinit în ultimii ani bursa din SUA, dar şi pieţele internaţionale.

Un raport publicat vineri de Departamentul Comerţului a arătat că vânzările de retail din SUA au avansat cu 0,2% în august, cel mai lent avans din ultimele patru luni şi sub estimarea de 0,5% a analiştilor consultaţi de Bloomberg.

Preţurile la producători în SUA au crescut în august cu 0,3%, mai mult decât anticipau analiştii, ca urmare a costurilor în urcare pentru alimente şi unii combustibili. Inflaţia din SUA se situează în prezent sub pragul de 2% ţintit de Fed.

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale de ATletism de a acorda prime medaliaţilor cu aur la Jocurile......
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...