1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Bursa din Statele Unite a deschis în creştere

Bursa din Statele Unite a deschis vineri în creştere, după ce a început joi anul în scădere pentru prima dată începând din 2008, în timp ce investitorii aşteaptă un discurs al preşedintelui Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, pentru indicii privind starea economiei, potrivit Bloomberg.

03 ian, 2014 | Mediafax

Indicii S&P 500 şi Nasdaq au urcat cu 0,1%, iar Dow Jones cu 0,2%.

"Comentariile vor fi probabil destul de optimiste pe ansamblu, având în vedere că Fed se află în proces de reducere a programului de achiziţii de obligaţiuni", a declarat Michael Every, şeful diviziei de cercetare pentru pieţe financiare regiunea Asia-Pacific la Rabobank International, din Hong Kong.

Fed a anunţat că reduce începând din 2014 achiziţiile lunare de obligaţiuni de la 85 de miliarde de dolari pe lună la 75 de miliarde de dolari, ca urmare a creşterii peste aşteptări a economiei americane.

Lichidităţile semnificative introduse de Fed în sistemul financiar prin acest program au susţinut pieţele de capital la nivel global în ultimii ani.

Bernanke va susţine vineri un discurs la un eveniment al Asociaţiei Economice Americane. Mandatul şefului Fed se încheie la sfârşitul lunii decembrie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO