Bursa din Statele Unite a deschis în creştere

Bursa din Statele Unite a deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de marţi după datele privind vânzările de retail mai bune decât cele anticipate de analişti, în timp ce investitorii analizează rezultatele financiare publicate de mai multe bănci americane importante.
Economica.net - mar, 14 ian. 2014, 16:49
Bursa din Statele Unite a deschis în creştere

Indicele S&P 500 a urcat cu 0,3%, Dow Jones a crescut cu 0,2%, iar Nasdaq cu 0,5%.

„Ne aflăm probabil într-o etapă în care veştile bune vor fi văzute de piaţă ca pozitive”, a declarat Martin Leclerc, fondatorul firmei de administrare a averii Barrack Yard Advisors, cu active în management de 270 milioane de dolari.

S&P 500 a scăzut cu 1,3% luni, cel mai mare declin începând din luna noiembrie, după creşterea puternică înregistrată anul trecut. Indicele ascăzut cu 1,6% de la începutul lunii ianuarie.

Vânzările de retail din SUA au urcat cu 0,2% în luna decembrie, după un avans de 0,4% în noiembrie, a anunţat Departamentul Comerţului. Analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau un avans de 0,1%.

Investitorii urmăresc cu atenţie datele economice pentru semnale privind ritmul în care Rezerva Federală a SUA (Fed) va continua reducerea programului de achiziţie de obligaţiuni. Banca centrală americană a anunţat pentru ianuarie scăderea achiziţiilor lunare de la 85 de miliarde de dolari la 75 de miliarde de dolari.

Lichidităţile semnificative introduse astfel de Fed în sistemul financiar au susţinut în ultimii ani bursele la nivel global. Programul Fed are ca ţintă sprijinirea economiei americane, iar datele care au semnalat în ultima perioadă întărirea economiei au fost interpretate în multe cazuri de piaţa de capital ca având implicaţii negative, întrucât conduc la reducerea programului Fed.

Wells Fargo şi JP Morgan au raportat marţi rezultate financiare, iar Bank of America, Citigroup şi Goldman Sachs vor publica date pe parcursul săptămânii.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...