1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

News

Bursa din Statele Unite a deschis în creştere

Bursa din Statele Unite a deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de marţi după datele privind vânzările de retail mai bune decât cele anticipate de analişti, în timp ce investitorii analizează rezultatele financiare publicate de mai multe bănci americane importante.

14 ian, 2014 | Mediafax

Indicele S&P 500 a urcat cu 0,3%, Dow Jones a crescut cu 0,2%, iar Nasdaq cu 0,5%.

"Ne aflăm probabil într-o etapă în care veştile bune vor fi văzute de piaţă ca pozitive", a declarat Martin Leclerc, fondatorul firmei de administrare a averii Barrack Yard Advisors, cu active în management de 270 milioane de dolari.

S&P 500 a scăzut cu 1,3% luni, cel mai mare declin începând din luna noiembrie, după creşterea puternică înregistrată anul trecut. Indicele ascăzut cu 1,6% de la începutul lunii ianuarie.

Vânzările de retail din SUA au urcat cu 0,2% în luna decembrie, după un avans de 0,4% în noiembrie, a anunţat Departamentul Comerţului. Analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau un avans de 0,1%.

Investitorii urmăresc cu atenţie datele economice pentru semnale privind ritmul în care Rezerva Federală a SUA (Fed) va continua reducerea programului de achiziţie de obligaţiuni. Banca centrală americană a anunţat pentru ianuarie scăderea achiziţiilor lunare de la 85 de miliarde de dolari la 75 de miliarde de dolari.

Lichidităţile semnificative introduse astfel de Fed în sistemul financiar au susţinut în ultimii ani bursele la nivel global. Programul Fed are ca ţintă sprijinirea economiei americane, iar datele care au semnalat în ultima perioadă întărirea economiei au fost interpretate în multe cazuri de piaţa de capital ca având implicaţii negative, întrucât conduc la reducerea programului Fed.

Wells Fargo şi JP Morgan au raportat marţi rezultate financiare, iar Bank of America, Citigroup şi Goldman Sachs vor publica date pe parcursul săptămânii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO