1EUR = 4.8396 RON | Bucureşti 20 º

News

Bursa din Statele Unite a deschis în scădere

Bursa dn SUA a deschis marţi în scădere, pentru a treia şedinţă consecutiv, investitorii fiind precauţi înainte ca autorităţile americane să publice, în această săptămână, date care ar putea oferi indicii privind momentul în care Rezerva Federală (Fed) va reduce programul de sprijinire a economiei.

03 dec, 2013 | Mediafax

Indicele S&P 500 a scăzut cu 0,2%, Dow Jones a înregistrat un declin de 0,3%, în timp ce Compozit Nasdaq a coborât cu mai puţin de 0,1%.

"Pieţele vor fi ezitante în următoarele luni şi ne aşteptăm la volatilitate crescută, în contextul reducerii programului Fed. Revenirea pieţelor de capital a fost impresionantă, mai ales în SUA, astfel că ne aşteptăm la o anumită pauză", a declarat Guillaume Duchesne, analist la BNP Paribas, citat de Bloomberg.

S&P 500 se află în urcare cu 26% în 2013 şi ar putea depăşi 2003 pentru a înregistra cea mai bună evoluţie anuală din ultimul deceniu şi jumătate, după ce Fed a menţinut programul de achiziţii lunare de obligaţiuni la 85 de miliarde de dolari.

Banca centrală ia în calcul o reducere a achiziţiilor lunare în următoarele luni, dacă situaţia economică se îmbunătăţeşte suficient. Lichidităţile semnificative introduse de Fed în sistemul financiar au susţinut în ultimii ani bursele din SUA şi alte ţări.

Departamentul Comerţului din SUA va raporta miercuri date despre piaţa imobiliară, iar Fed va publica un document amplu privind situaţia economiei. De asemenea, în această săptămână sunt programate date privind PIB în trimestrul al treilea, precum şi despre piaţa muncii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO