1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

News

Bursa din Statele Unite a deschis în scădere

Bursa din SUA a deschis miercuri în scădere, pentru a patra şedinţă consecutiv, după prezentarea unor date privind piaţa muncii mai bune decât anticipau analiştii au îngrijorat investitorii că Fed ar putea reduce programul de achiziţii de obligaţiuni, prin care sprijină economia.

04 dec, 2013 | Mediafax

Indicele S&P 500 a scăzut cu 0,4%, iar Dow Jones şi Compozit Nasdaq cu câte 0,3%. S&P 500 se află în scădere cu aproximativ 1% faţă de nivelul record atins în urmă cu o săptămână.

"Îngrijorarea pieţei privind reducerea programului Rezervei Federale (Fed) mai devreme de luna martie determină evoluţia pieţei. Datele bune au fost primite mixt de burse. Veştile foarte bune au cauzat de obicei vânzare puternică, iar datele referitoare la piaţa muncii sunt foarte bune", a declarat Eric Green, director de cercetare şi manager de fond de investiţii la Penn Capita Management.

Fed cumpără în prezent obligaţiuni în valoare de 85 de miliarde de dolari în fiecare lună, iar lichidităţile foarte mari introduse astfel în sistemul financiar au susţinut pieţele de capital la nivel global în ultimii ani. Conducerea Fed urmăreşte datele disponibile pentru a determina dacă economia americană este suficient de puternică pentru a trece fără probleme peste o reducere a achiziţiilor lunare.

Numărul de angajaţi din sectorul privat din SUA a crescut cu 215.000 în noiembrie, după un avans de 184.000 în octombrie, potrivit datelor publicate de ADP Research Institute. Economiştii consultaţi de Bloomberg anticipau un avans de 170.000.

Creşterea numărului de angajaţi al companiilor este cea mai puternică din ultimul an şi un semnal că angajatorii americani sunt optimişti în privinţa cererii.

Departamentul Muncii va publica vineri datele privind piaţa muncii şi rata şomajului.

De asemenea, Departamentul Comerţului a anunţat, miercuri, că deficitul comercial al SUA a scăzut în octombrie pentru prima dată în ultimele patru luni, după ce exporturile au urcat la un nivel record.

Următoarea şedinţă a conducerii Fed este programată pentru 17-18 decembrie, dar analiştii estimează că banca centrală va menţine actualul ritm al achiziţiilor de obligaţuni până în martie, când ar putea opera o reducere la 70 de miliarde de dolari pe lună.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO