1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

News

Bursa din Statele Unite a deschis în scădere

Bursa din SUA a deschis joi în scădere, după ce autorităţile au anunţat date peste aşteptările analiştilor pentru piaţa muncii şi creşterea economică din trimestrul al treilea, îngrijorând investitorii că Fed ar putea reduce programul de achiziţii de obligaţiuni chiar din luna decembrie.

05 dec, 2013 | Mediafax

În plus, preşedintele Rezervei Federale din Atlanta, Dennis Lockhart, a declarat că o reducere a programului Fed ar trebui discutată în această lună, potrivit portalului MarketWatch.

Indicii S&P 500 şi Dow Jones au scăzut cu 0,3%, iar Compozit Nasdaq cu 0,2%.

Numărul aplicaţiilor pentru ajutor de şomaj a scăzut săptămân trecută cu 23.000, la 298.000, a anunţat, joi, Departamentul Muncii. Economiştii consultaţi de MarketWatch se aşteptau ca numărul cererilor pentru şomaj să urce la 325.000.

Statele Unite au revizuit estimarea privind creşterea economică în trimestrul al treilea de la nivelul anunţat iniţial de 2,8% la 3,6%, evoluţia mai accelerată fiind datorată avansului puternic al stocurilor de produse la companii, în timp ce creşterea cheltuielilor de consum a încetinit.

Creşterea economică din trimestrul al treilea este cea mai rapidă începând cu primul trimestrul al anului trecut. Analiştii consultaţi de Bloomberg se aşteptau ca Departamentul Comerţului să modifice estimarea privind avansul PIB de la 2,8% la 3,1%. Autorităţile americane vor publica date finale pentru trimestrul al treilea pe 20 decembrie, după ce vor analiza informaţii mai ample.

Fed urmăreşte cu atenţie evoluţia economiei americane pentru a determina dacă este suficient de puternică ca banca centrală să reducă programul de achiziţii de obligaţiuni, în prezent în valoare de 85 de miliarde de dolari pe lună. Conducerea Fed a semnalat că ar putea reduce programul în lunile următoare, dacă situaţia economică se îmbunătăţeşte suficient.

Potrivit unui sondaj realizat de Bloomberg, analiştii se aşteptau ca Fed să opereze prima reducere a programului în martie.

Lichidităţile mari introduse de Fed în sistemul financiar prin achiziţiile de obligaţiuni au susţinut pieţele de capital la nivel global în ultimii ani.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO