1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

News

Bursa din Statele Unite a deschis în scădere

Bursa din Statele Unite a deschis joi în scădere, după ce indicele S&P 500 a închis la un nivel record şedinţa precedentă, în timp ce investitorii analizează rezultatele financiare anunţate de marile companii americane, printre care băncile Goldman Sachs şi Citigroup.

16 ian, 2014 | Mediafax

Acţiunile retailerului BestBuy au scăzut cu 31%, după ce a raportat scăderea vânzărilor în SUA în perioada sărbătorilor la magazinele deschise de mai mult de un an. Titlurile Citigroup au pierdut 2,9% din valoare, ca urmare a rezultatelor financiare sub aşteptările analiştilor.

Indicii S&P 500 şi Nasdaq au scăzut cu 0,1%, iar Dow Jones cu 0,3%.

"Nu va mai fi un parcurs doar în sus, precum cel din 2013. O mare parte din estimările pe care le-am văzut anul trecut s-au bazat pe intrarea fondurilor Rezervei Federale a SUA (Fed) în piaţă. Va fi necesară o îmbunătăţire a estimărilor privind profiturile pentru a împinge piaţa mai sus", a declarat Robert Pavlik, analist la firma Banyan Partners, cu active în administrare de 4,5 miliarde de dolari.

S&P 500 a închis miercuri în creştere cu 0,5%, recuperând pierderile înregistrate de la începutul anului, în contextul îmbunătăţirii prognozei Băncii Mondiale privind evoluţia economiei globale.

Departamenrtul Muncii a anunţat, joi, că numărul americanilor care au aplicat pentru ajutor de şomaj a scăzut săptămâna trecută a scăzut cu 2.000, la 326.000, în timp ce analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau un nivel de 328.000 de noi aplicaţii.

Fed a anunţat în decembrie reducerea de la 85 de miliarde de dolari la 75 de miliarde de dolari a achiziţiilor lunare de obligaţiuni, program prin care sprijină economia americană. Analiştii se aşteaptă ca scăderea achiziţiilor să continue pe parcursul anului.

Lichidităţile foarte mari introduse de Fed în sistemul financiar global în ultimii ani au alimentat creşterea burselor, atât în SUA, cât şi la nivel global.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO