1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

News

Bursa din Statele Unite a deschis indecis

Bursa din Statele Unite a deschis indecis şedinţa de marţi, în timp ce Congresul american încercă să ajungă la un consens pentru creşteea limitei de îndatorare a ţării, iar investitorii aşteaptă începutul sezonului de rezultate financiare pentru trrimestrul al treilea, potrivit Bloomberg.

08 oct, 2013 | Mediafax

Indicii S&P 500, Dow Jones şi Compozit Nasdaq au început sesiunea de tranzacţionare cu scăderi de sub 0,1%.

"A devenit clar că neînţelegerile din Congres sunt mult mai puternice decât în cazul precedentelor evenimente similare", a declarat John Haynes, şeful diviziei de cercetare la Investec Wealth & Investment.

S&P 500 a scăzut luni cu 0,9%, la minimul a patru săptămâni. Congresul american rămâne blocat în privinţa creşterii plafonului de îndatorare, situat în prezent la 16.700 de miliarde de dolari, dar şi în cazul votării bugetului pentru anul fiscal început la 1 octombrie.

Trezoreria SUA a avertizat că va epuiza până la 17 octombrie măsurile excepţionale folosite pentru a nu depăşi limita de îndatorare. În cazul în care plafonul nu va fi majorat, guvernul va rămâne în intervalul 22-31 octombrie fără bani pentru a plăti facturile.

Autorităţile americane au oprit parţial la 1 octombrie activitatea administraţiei , prntru prima dată în ultimii 17 ani. Peste 800.000 de angajaţi au fost trimişi în concediu fără plată, iar unele servicii au fost suspendate temporar. Oprirea parţială a activităţii afectează şi publicarea unor date macroeconomice de către stat, iar investitorii vor urmări cu atenţie sporită rezultatele anunţate de companii.

Alcoa, cel mai mare producător de aluminiu din SUA, anunţă rezultate financiare marţi după închiderea bursei americane, dând startul neoficial al sezonului de raportări pentru trimestrul al treilea. Băncile JPMorgan Chase şi Wells Fargo vor publica, de asemenea, rapoartele financiareîn această săptămână.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO