1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

News

Bursa din Statele Unite a deschis indecis

Bursa din Statele Unite a deschis indecis, după ce a închis luni în urcare, investitorii fiind precauţi înaintea şedinţei de politică monetară a Rezervei Federale a SUA (Fed), care se desfăşoară pe parcursul a două zile, marţi şi miercuri, potrivit Bloomberg.

17 dec, 2013 | Mediafax

Indicii S&P 500 şi Nasdaq au înregistrat scăderi de până la 0,3%, în timp ce Dow Jones a stagnat.

"Toată lumea este cu ochii pe şedinţa Fed. Discuţiile privind o reducere a programului de achiziţii de obligaţiuni vor persista, dar există încă nesiguranţă referitor la eventualul rezultat. Lipsa de direcţie este cuvântul de ordine pentru astăzi", a declarat Bill Schultz, director de investiţii la firma McQueen Ball & Associates.

S&P 500 a crescut cu 0,6% luni, punând capăt unei serii de patru şedinţe de declin, înregistrat în contextul temerilor că îmbunătăţirea datelor economice ar putea determina Fed să reducă achiziţiile de obligaţini, în prezent la 85 de miliarde de dolari pe lună, chiar de miercuri. Lichidităţile masive introduse de Fed în sistemul financiar au susţinut pieţele de capital la nivel global în ultimii ani.

Aproximativ 34% din economiştii consultaţi de Bloomberg la începutul lunii decembrie au estimat că Fed va încetini achiziţiile la şedinţa de politică monetară din această lună. La începutul lunii noiembrie, doar 17% din respondenţi anticipau o astfel de decizie în ultima lună a anului.

Fed a afirmat repetat în trecut că va menţine dobânda de politică monetară aproape de zero atâta timp cât şomajul depăşeşte 6,5%, iar inflaţia nu trece de 2,5%. Şomajul a coborât în noiembrie la 7%, minimul ultimilor cinci ani.

Departamentul Muncii a anunţat, marţi că un indice al preţurilor de consum a stagnat în noiembrie. Stagnarea urmează unui declin de 0,1% în octombrie. Analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau un avans de 0,1%. Un indicator care exclude alimentele şi combustibilii a urcat cu 0,2%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO