1EUR = 4.8396 RON | Bucureşti 20 º

News

Bursa din Statele Unite a deschis indecis

Bursa din Statele Unite a deschis indecis miercuri, înainte ca Rezerva Federală (Fed) să anunţe, la finalul unei şedinţe de două zile, dacă va încetini un program de achiziţii lunare de obligaţiuni, prin care susţine economia americană, potrivit Bloomberg.

18 dec, 2013 | Mediafax

Indicii S&P 500 şi Nasdaq au urcat cu câte 0,1%, în timp ce Dow Jones a avansat cu 0,3%.

"Investitorii stau ca pe ace în aşteptarea deciziei Fed. Piaţa va stagna până când Fed va face un anunţ iar preşedintele Ben Bernanke va explica de ce au procedat astfel", a declarat Phil Orlando, analist la Federated Investors.

S&P 500 se află în scădere cu 1,5% faţă de recordul atins la 9 decembrie, după ce datele economice bune din ultima perioadă au alimentat speculaţiile că Fed ar putea considera economia americană suficient de puternică pentru a începe reducerea programului prin care cumpără lunar obligaţiuni în valoare de 85 de miliarde de dolari.

Cei mai mulţi economişti consultaţi de Bloomberg se aşteaptă ca Fed să înceapă de anul următor să scadă valoarea achiziţiilor lunare, însă 34% anticipează o astfel de decizie la finalul acestei şedinţe.

"Cred că nu se va întâmpla nimic astăzi, iar asta va susţine evoluţia pieţelor de Crăciun. Bernanke nu vrea ca moştenirea lui să fie reducerea programului şi nu vrea să strice petrecerea la ultima sa şedinţă", a declarat Philippe Gijsels, analist la BNP Paribas Fortis.

Bernanke se va retrage din postul de preşedinte al Fed la sfârşitul lunii ianuarie, urmând să fie înlocuit de actualul vicepreşedinte Janet Yellen.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO