1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Bursa din Statele Unite a deschis indecis

Bursa din Statele Unite a deschis indecis şedinţa de tranzacţionare de miercuri, după publicarea unor date care au arătat că numărul angajaţilor din sectorul privat din SUA a crescut în decembrie mai puternic decât anticipau analiştii.

08 ian, 2014 | Mediafax

Indicele S&P 500 a scăzut cu 0,1%, iar Dow Jones a coborât cu 0,2%, în timp ce Nasdaq a urcat cu 0,1%. S&P 500 a crescut anul trecut cu 30%, cel mai puternic avans începând din 1997.

"Sunt date bune. Continuă să confirme imaginea îmbunătăţirii sitruaţiei pe piaţa muncii. Vom vedea dacă piaţa va percepe datele în acest sens, sau dacă vor cauza temeri că Rezerva Federală a SUA (Fed) va accelera ritmul reducerii dobânzii de politică monetară", a declarat Ryan Larson, şeful diviziei pentru piaţa de capital americană la compania RBC Global Asset Management, citat de Bloomberg.

Numărul angajaţilor companiilor din SUA a crescut cu 238.000 în decembrie, arată datele publicate de institutul de cercetare ADP. Economiştii consultaţi de Bloomberg anticipau un avans de 200.000.

Departamentul Comerţului din SUA va anunţa vineri date privind piaţa muncii în luna decembrie, inclusiv rata şomajului.

Fed reduce în ianuarie ritmul achiziţiilor lunare de obligaţiuni de la 85 de miliarde de dolari la 75 de miliarde de dolari. Programul de introducere de lichidităţi în sistemul financiar pentru stimularea economiei, al treilea de la declanşarea crizei financiare, a susţinut creşterea burselor la nivel global.

Compania americană Alcoa va anunţa joi, după închiderea bursei din SUA, rezultate financiare pentru trimestrul al patrulea. În SUA, Alcoa dă startul neoficial al perioadei de raportare a rezultatelor financiare pentru companiile listate la bursă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO