1EUR = 4.8698 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Bursa din SUA a deschis în urcare cu peste 2%, recuperând din scăderea şedinţei de luni

Bursa din Statele Unite a deschis marţi în creştere cu peste 2% şi a recuperat astfel o parte din scăderea puternică înregistrată luni, revenirea pieţei fiind susţinută inclusiv de o decizie a băncii centrale a Chinei de a reduce dobânzile, anunţă Mediafax.

25 aug, 2015 | Mediafax

La aproximativ o jumătate de oră de la începerea tranzacţiilor, indicele S&P 500 se afla pe plus cu 2%, Dow Jones industrial cu 1,8%, iar Nasdaq compozit cu 2,6%, potrivit portalului MarketWatch, notează Mediafax.

Dow Jones a închis luni în scădere cu 3,6%, iar Standard & Poor's 500 cu 3,9%, piaţa americană fiind afectată de impactul prăbuşirii bursei din China cu 8,5%

Acţiunile marilor companii europene au deschis marţi în creştere, recuperând o parte din pierderile consemnate în urma celei mari mari scăderi după 2008 înregistrate luni, din cauza prăbuşirii pieţei de capital chineze. Astfel, bursa de la Londra a avansat cu 3,4%, cea de la Frankfurt cu 4,3%, iar cea de la Paris cu 4,5%.

Bursa din Shanghai a închis marţi în scădere cu 7,6%, înregistrând cel mai grav declin pe parcursul a patru zile după 1996, din cauza temerilor investitorilor că Guvernul de la Beijing abandonează măsurile de susţinere a pieţei financiare, în timp ce bursa din Tokyo a coborât cu 4%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO