Bursa Română de Mărfuri a înregistrat un record de tranzacţionare pe piaţa gazelor

Bursa Română de Mărfuri a înregistrat un record de tranzacţionare pe piaţa gazelor, după ce operatorii au comercializat în primele nouă luni ale anului o cantitate de 4,15 TWh, potrivit unui comunicat al BRM, remis, joi, Agerpres.
Economica.net - joi, 06 oct. 2016, 14:30
Bursa Română de Mărfuri a înregistrat un record de tranzacţionare pe piaţa gazelor

‘La începutul lunii octombrie, pe platforma electronică a BRM, în Ringul gazelor naturale, s-au tranzacţionat cantităţi semnificative de gaze naturale, ceea ce denotă interesul în creştere al participanţilor la piaţă pentru comercializarea gazelor naturale în regim bursier. Astfel, în data de 04.10.2016 a fost tranzacţionată o cantitate totală de 3,2 TWh, iar în ziua următoare, cantitatea tranzacţionată s-a cifrat la 1,8 TWh’, se arată în comunicat.

În primele nouă luni ale acestui an, în Ringul Gazelor naturale la BRM au avut loc 248 licitaţii, concretizate în tranzacţionarea unui volum de 4,15 TWh.

Numărul participanţilor înregistraţi ca membri afiliaţi şi activi pe piaţa centralizată de gaze naturale a BRM a ajuns la 256 (producători, furnizori, traderi şi consumatori non-casnici), mai spun reprezentanţii BRM.

Ringul Gazelor naturale a fost lansat la BRM în iulie 2013, iar primele tranzacţii cu gaze au avut loc în octombrie 2013. La această dată, volumul total de gaze naturale tranzacţionate în Ringul gazelor naturale la BRM este de 15,85 TWh.

Printre operatorii care au achiziţionat gaze naturale în ringul BRM şi au obţinut economii importante la preţ se numără Primăria Hunedoara, cu o economie de peste 600.000 lei, urmată de Primăria Zalău cu o economie de 590.000 lei. Spitalul Judeţean Focşani a înregistrat o economie de aproape 240.000 lei fiind urmat de Spitalul Dr. Ion Cantacuzino cu o economie de 230.000 lei.

Comisiile Judeţene s-au numărat printre clienţii care au achiziţionat gaze naturale în ringul BRM, evidenţiindu-se în acest sens Consiliul Judeţean Călăraşi care a înregistrat o economie de aproape 300.000 lei. Alţi clienţi care au tranzacţionat gaze naturale în sistem bursier au fost unităţile ISU şi unităţi militare din diverse zone ale ţării. Astfel, ISU Bucureşti a înregistrat economii cifrate la 210.000 lei, în timp ce economia obţinută de ISU Bacău a fost de 110.000 lei.

Dintre unităţile militare s-au remarcat cele din Regiunea Transilvania N-V cu o valoare economisită cifrată la peste 1 milion lei, urmată de Regiunea Muntenia S cu o economie de aproape 850.000 lei.

Bursa Română de Mărfuri este o companie privată de interes public, înfiinţată în noiembrie 1992, prima şedinţă de tranzacţionare având loc în data de 10 decembrie 1992.

Te-ar mai putea interesa și
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, lângă București
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, ...
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță o nouă investiție în cea mai mare fabrică de pavaje și dale din beton din......
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Corsica a făcut încă un pas către obiectivul autonomiei în cadrul Republicii Franceze: parlamentul regional de la Ajaccio ...
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...