Bursele europene au deschis fără variaţii semnificative

Bursele europene au deschis marţi fără variaţii semnificative, aproape de minimul ultimelor patru săptămâni, investitorii aşteptând primele raportări financiare pe trimestrul al treilea din partea companiilor americane şi soluţionarea impasului politic de la Washington, transmite Bloomberg.
Economica.net - mar, 08 oct. 2013, 07:54
Bursele europene au deschis fără variaţii semnificative

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a coborât uşor, cu mai puţin de 0,1%, în primele minute de tranzacţionare, după ce a scăzut luni cu 0,2%.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, cel mai puternic republican din Congres, a declarat că ridicarea plafonului datoriei de stat nu va fi aprobată fără concesii din partea administraţiei.

Preşediontele Barack Obama a reiterat luni că nu va negocia cu republicanii în ceea ce priveşte bugetul pentru noul an fiscal, început la 1 octombrie, şi plafonul datoriei de stat.

Guvernul SUA a suspendat parţial activităţile începând de marţea trecută, în lipsa unui buget. Plafonul datoriei de stat trebuie ridicat până la 17 octombrie pentru a continua plăţile, în caz contrar fiind posiblă intrarea Statelor Unite în incapacitate de plată.

Suspendarea parţială a activităţii guvernului SUA a afectat şi zona statisticilor economice. Mai multe rapoarte sunt în întârziere, începând cu cel privind şomajul, care ar fi trebuit să apară vineri.

În lipsa datelor economice, investitorii aşpteaptă sezonul rezultatelor financiare pentru trimestrul al treilea, care va debuta după încheierea şedinţei bursiere de marţi cu raportul producătorului de aluminiu Alcoa.

În Europa, acţiunile grupului Telecom Italia au deschis în scădere cu 1,4%, după ce agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s a avertizat că va reduce ratingul de credit pe termen lung al companiei la „BB+”, în categoria „junk”. CEO-ul Telecom Italia a demisionat săptămâna trecută, iar S&P consideră că grupul nu va reuşi să continue măsurile de reducere a datoriilor.

Titlurile producătorului francez de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii mobile Alcatel-Lucent au coborât cu 1,7% în debutul şedinţei de tranzacţionare la Paris. Surse apropiate situaţiei au declarat pentru Bloomberg că grupul va concedia 10.000 de angajaţi, reprezentând 14% din total, în încercarea de a reveni pe profit.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...