1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Bursele europene au deschis în scădere, în aşteptarea şedinţei de politică monetară a Fed

Bursele europene au deschis marţi în scădere, după ce au înregistrat luni cea mai solidă creştere din ultimele două luni, investitorii aşteptând concluziile şedinţei de politică monetară a Rezervei Federale a Statelor Unite, transmite Bloomberg.

17 dec, 2013 | Mediafax

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a coborât cu 0,4% în debutul şedinţei de tranzacţionare, după ce a crescut luni cu 1,3%, datorită creşterii peste estimări a industriei prelucrătoare din zona euro.

Cu toate acestea, indicele de referinţă al pieţelor vest-europene a pierdut 3,9% de la începutul lunii decembrie, investitorii anticipând că banca centrală a SUA ar putea reduce mai devreme programul de achiziţii de obligaţiuni, în urma îmbunătăţirii condiţiilor din economie şi de pe piaţa forţei de muncă.

Unii economişti consideră Fed va anunţa miercuri reducerea achiziţiilor de obligaţiuni, care se plasează în prezent la 85 miliarde de dolari pe lună. Şedinţa de politică monetară a Fed va începe marţi şi se va încheia miercuri.

Investitorii aşteaptă marţi raportul institutului ZEW privind încrederea investitorilor şi analiştilor în economie.

Rulajul cu acţiunile companiilor din componenţa indicelui Stoxx 600 depăşeşte cu 68% media ultimelor 30 de zile, potrivit datelor Bloomberg.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO