1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

Bursele europene au deschis în scădere

 Bursele europene au deschis miercuri în scădere, investitorii aşteptând minuta şedinţei de politică monetară a Rezervei Federale şi datele privind vânzările retail şi piaţa proprietăţilor rezidenţiale din Statele Unite, transmite Bloomberg.

20 noi, 2013 | Mediafax

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a coborât cu 0,2% în primele minute de tranzacţionare, a doua zi consecutivă de declin, dar afişează o creştere de 15% de la începutul acestui an.

Luni, pieţele europene au atins cel mai ridicat nivel din mai 2008.

Economiştii estimează că vânzările retail din SUA, cea mai mare economie a lumii, au crescut în octombrie cu 0,1%, după o scădere de 0,1% în septembrie.

În ceea ce priveşte piaţa rezidenţială, analiştii anticipează că vânzările de locuinţe au accelerat în octombrie faţă de septembrie.

Rezerva Federală a SUA va prezenta miercuri, după închiderea burselor europene, minuta şedinţei de politică monetară din octombrie. Documentul ar putea oferi noi detalii privind intenţia celei mai puternice bănci centrale din lume de a reduce programul de stimulare monetară a economiei prin achiziţii de obligaţiuni de 85 miliarde dolari pe lună din piaţa secundară.

Analiştii de pe Wall Street anticipează că Fed va reduce programul la 70 miliarde de dolari pe lună în şedinţa de politică monetară din martie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO