Bursele europene au deschis în urcare

Bursele europene au deschis luni în urcare, după ce organismele internaţionale de reglementare a sectorului bancar au relaxat o măsură care avea să limiteze gradul de îndatorare al băncilor, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 13 ian. 2014, 08:58
Bursele europene au deschis în urcare

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a urcat cu 0,3% în debutul şedinţei de luni, după ce a crescut săptămâna trecută cu 0,7%.

Pieţe asiatice au avansat luni cu 0,7%, în timp ce contractele futures pe indicele S&P 500 al bursei de la New York afişează un declin de 0,2%.

Acţiunile băncilor sunt în urcare, după ce Comitetul de Supraveghere Bancară de la Basel a anunţat relaxarea măsurii care ar fi urmat să limiteze gradul de îndatorare al băncilor, considerând că ar putea afecta activităţile financiare cu grad scăzut de risc şi că ar putea reduce creditarea.

Titlurile UBS, cea mai mare bancă elveţiană, au urcat cu 2% după ce directorul general al grupului, Sergio Ermotti, a declarat că instituţia de credit nu va vinde divizia de investment banking.

Rezerva Federală a SUA reduce începând din luna ianuarie programul de achiziţii de obligaţiuni de la 85 miliarde dolari la 75 miliarde dolari pe lună. Economiştii anticipează că banca centrală a Statelor Unite va continua reducerea programului într-un ritm similar până la finalul acestui an.

Acţiunile Alcalte-Lucent au deschis în urcare cu 1,9%. Surse apropiate companiei au afirmat că producătorul francez de echipamente pentru reţele telecom a anunţat că discută vânzarea diviziei business cu mai mulţi potenţiali investitori, printre care un joint venture la care participă şi Siemens. Tranzacţia ar putea aduce un câştig de 250 milioane euro grupului francez.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...