UPDATE Acţiunile de la Bursa din Bucureşti scad cu 1%. Europa este „în roşu”, după referendumul grec

Cei mai imortanţi indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) scad cu 1%, la ora 13, ca urmare a reuultatelor referendumului din Grecia. Lichiditatea este însă foarte scăzută, foarte puţini jucători riscând să speculeze momentul.
Adrian N. Ionescu - lun, 06 iul. 2015, 06:25
UPDATE Acţiunile de la Bursa din Bucureşti scad cu 1%. Europa este

Indicele BET, al celor mai importante 10 acţiuni de la Bursa din Bucureşti (fără SIF-uri), era în scădere cu 0,97%, luni la ora 13.11, după ce deschisese ziua în scădere cu 0,95%.

Indicele BET -Fi, care face media ponderată a variaţiilor celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) şi a Fondului Proprietatea, scade cu 1,01%, iar indicii BET – XT, al celor mai importante 25 de acţiuni inclusiv SIF-urile şi indicele BET BK, indicele de benchmark al Bursei, pierdeau 1% faţă de închiderea de vineri.

Valoarea tranzacţiilor era foarte mică, nu ajungea la 6,5 milioane de lei (1,5 mil. euro), ceea ce însemna că jucătorii doar testatu sentimentele pe piaţă şi nu se angajau în operaţiuni decisive.

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) erau „pe roşu”, la ora 9.55, dar scăderile se opreau la 0,6% , în cazul indicelui BET BK,  care face media ponderată a variaţiilor celor mai importante 25 acţiuni de la BVB..

Analiştii se aşteptau ca bursele europene să deschidă în scădere cu circa 3%, potrivit analiştilor. Previziunile au fost ulterioare referendumului din Grecia şi sunt exprimate astfel de tranzacţiile cu instrumente derivate (futures), care anticipează cotaţiile viitoare.

Speculatorii pe titlurile futures pariază pe scăderi de peste 2% ale indicelui bursei din Londra (FTSE 100), şi de 3% la indicii burselor din Frankfurt (DAX) şi Paris (CAC 40), potrivit Reuters.

Jucătorii de la bursă nu pariaseră, în schimb, pe rezultatul negativ al referendumului din Grecia, care a respins noile şarje de austeritate impuse de creditori.

„Rezultatul referendumului pune Grecia în imposibilitatea de a mai negopcia cu creditorii săi şi riscul ieşirii din Zona Euro a crescut”, spune un analist de la BNP Pris Bas, citat de Reuters.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) nu va face excepţie la tendinţa europeană, având în vedere gradul mare de sincronizare cu aceasta.

Te-ar mai putea interesa și
Avertizare de călătorie transmisă de MAE cu privire la călătoriile în Grecia. Aglomerări la punctele de frontieră cu Bulgaria
Avertizare de călătorie transmisă de MAE cu privire la călătoriile în Grecia. Aglomerări la punctele de frontieră ...
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Grecia că, din cauza fluxului mare de persoane care se deplasează în......
Apple a plătit dezvoltatorilor de aplicaţii mobile 230 de miliarde de dolari. Cât i-a revenit companiei din comisioane
Apple a plătit dezvoltatorilor de aplicaţii mobile 230 de miliarde de dolari. Cât i-a revenit companiei din comisioane
App Store deservește aproape 600 de milioane de vizitatori pe săptămână, iar Apple a plătit peste 230 de miliarde de ...
UNTRR solicită Guvernului clarificarea situației privind impozitarea diurnei plătite șoferilor profesioniști
UNTRR solicită Guvernului clarificarea situației privind impozitarea diurnei plătite șoferilor profesioniști
Uniunea Naţionala a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului clarificarea urgentă a situaţiei ...
ANSVSA: Sunt active la nivel național 130 de focare de pestă porcină africană
ANSVSA: Sunt active la nivel național 130 de focare de pestă porcină africană
Numărul focarelor active de pestă porcină (PPA) a scăzut la 130 la data de 17 iunie, de la 142 în urmă cu o săptămână, ...