Buşe: Autostrada Sibiu-Piteşti este prioritatea zero şi vrem să avansăm cât mai mult cu acest proiect

Tronsonul de autostradă dintre Sibiu şi Piteşti este de maximă prioritate, intenţia fiind de a se avansa cât mai mult cu acest proiect, a afirmat luni ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.
Economica.net - lun, 28 nov. 2016, 16:29
Buşe: Autostrada Sibiu-Piteşti este prioritatea zero şi vrem să avansăm cât mai mult cu acest proiect

‘Proiectul acesta Sibiu – Piteşti este pentru noi prioritatea zero şi dorim să avansăm cât mai mult cu acest proiect. La lotul patru, studiul geo este aproape terminat şi asta înseamnă că studiul de fezabilitate o să fie terminat în curând, iar după aceea vedem cum putem lansa capetele şi cum putem face joncţiunile’, a declarat ministrul, cu ocazia unei vizite de lucru pe DN 7 – Valea Oltului.

În opinia sa, parcurgerea cât mai multor etape din proiect reprezintă o garanţie a faptului că nu se va mai reveni asupra lui.

‘Am vrut să începem şi vreau să dăm un semnal că a început, că nu mai vorbim despre acest proiect important, că începem să-l facem. (…) Intenţia noastră este să şi licităm capetele, ca să înceapă. Că un lucru odată început, e mai greu de oprit. (…) Un lucru odată început, eu zic că nu mai poate fi oprit’, a afirmat Sorin Buşe.

El a adăugat, în acelaşi context, că toate proiectele de infrastructură rutieră demarate de actualul guvern se regăsesc în Masterplanul general de transport.

‘Este Masterplanul care a fost iniţial elaborat de domnul Rus, a fost trecut prin Parlament, supus dezbaterii publice şi nu s-a scos nimic, nu s-a adăugat nimic. Acest Masterplan, aşa cum a fost preluat, a fost trecut prin guvern, dar nu s-a scos nimic, pentru că nu am vrut să redeschidem cutia Pandorei. (…) Din momentul în care am aprobat Masterplanul, lucrurile au început să curgă foarte repede, de asta aţi văzut valul ăsta de licitaţii (…). Vorbim de 1.000 de kilometri de autostradă şi drum expres, vorbim de foarte multe lucruri pe care începem să le facem, posibile datorită Masterplanului care asigură finanţarea. (…) Tot ce era şi trebuia lansat în intervalul ăsta a fost lansat până acum, deci nu este un lucru care să nu fie pornit, demarat’, a mai spus Sorin Buşe.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a efectuat luni o vizită de lucru pe DN 7 – Valea Oltului, alături de reprezentanţi ai CNAIR.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat în urmă cu o săptămână traseul pentru ultimele două secţiuni ale autostrăzii Sibiu-Piteşti, a anunţat marţi ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

‘Aş dori să încep cu o veste bună, cu un comunicat care nu a fost dat încă, îl aveţi în premieră.(…) Ieri, 21 noiembrie 2016, în cadrul CTE-CNAIR a fost avizat proiectul pe ultimele două secţiuni ale autostrăzii Sibiu/Piteşti, după cum urmează: Secţiunea 2 Boiţa-Racoviţă, de la kilometrul 15 la kilometrul 43 şi secţiunea 3 Racoviţă-Văleni, de la kilometrul 43 la kilometrul 72. Deci, în acest moment, tot traseul este avizat’, a explicat Buşe.

Ministrul a subliniat că doreşte o comunicare cât mai transparentă, din mai multe motive.

‘Contăm pe dumneavoastră ca să înregistraţi aceste proiecte, să ştiţi că există şi apoi, la o schimbare de Guvern, să fiţi cei care cereţi şi întrebaţi unde sunt aceste proiecte’, a adăugat Sorin Buşe.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...