Busuioc: Dreptul la siguranţă colectivă trebuie să fie prioritar dreptului la proprietate individuală

Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, a declarat, luni, că dreptul la siguranţă colectivă trebuie să fie prioritar dreptului la proprietate individuală, iar pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic ridicat ar trebui să se meargă chiar până la modificarea Constituţiei, pe lângă legea care să permită începerea lucrărilor, în pofida opoziţiei unor proprietari.
Economica.net - lun, 13 mart. 2017, 13:55
Busuioc: Dreptul la siguranţă colectivă trebuie să fie prioritar dreptului la proprietate individuală

„În cazul unui imobil în care sunt o sută de unităţi locative şi unul dintre titularii dreptului de proprietate sau doi nu sunt de acord cu reabilitarea acelui imobil, este important să modificăm legislaţia şi acest lucru să se întâmple cu asigurarea locuinţelor de necesitate în care persoanele care locuiesc în acel imobil să fie mutate pe timpul reabilitării”, a mai spus Busuioc, la Conferinţa România-Japonia despre managementul dezastrelor, organizată, luni, la Biblioteca Centrală Universitară de DSU şi Ambasada Japoniei.

Secretarul general al Guvernului a adăugat că ar trebui creat un mecanism prin care proprietarii să poată rămâne în locuinţele de necesitate, în schimbul proprietăţii lor.

„Menţionăm că este deosebit de importantă construirea locuinţelor de necesitate în care să fie mutate aceste persoane. Apoi sunt situaţii în care cei care se mută în aceste locuinţe, mai ales cei în vârstă, ar dori să rămână în acele locuinţe, să nu se mai întoarcă în locuinţele lor. Cred că este o oportunitate să putem crea acest mecanism prin care cei care vor să rămână în aceste locuinţe de necesitate, pe baza unui acord, să poată să facă acest lucru, renunţând la dreptul lor asupra locuinţelor care au fost supuse reabilitării”, a precizat Mihai Busuioc.

Oficialul a spus că mutarea definitivă a proprietarilor în locuinţele de necesitate se va realiza după echivalarea apartamentelor în care au locuit cu cele în care au fost mutaţi.

„Sunt cazuri în care unii proprietari nu au mai vrut să revină în vechile locuinţe. Atunci pot rămâne în cele de necesitate după echivalarea celor două apartamente”, a mai spus Busuioc.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu....
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...