BVB a lansat site-ul de educaţie financiară www.fluentinfinante.ro

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) alaturi de parteneri a lansat azi o platforma online numită “Fluent in finante”, care este cea mai mare si cuprinzatoare platforma educationala de investitii din Romania, spun oficialii Bursei. Are o secţiune denumită FinLit Quiz, care ofera posibilitatea de a testa nivelul de cultura financiara in cinci domenii: economie, finante, piete de capital, instrumente financiare si diverse.
Economica.net - mie, 14 sept. 2016, 11:32
BVB a lansat site-ul de educaţie financiară www.fluentinfinante.ro

„Fluent in finante: Platforma Universala pentru Investitori” este un concept creativ realizat impreuna cu Grupul Financiar Banca Transilvania, BCR Pensii, Depozitarul Central, Intercapital Invest, OTP Asset Management si Tradeville.

Scopul platformei este de a aduna intr-un singur loc informatii si materiale educationale despre investitii si piete de capital. Prin lansarea www.fluentinfinante.ro, Bursa de Valori Bucuresti, impreuna cu partenerii sai, este mai aproape de romanii care isi propun sa prospere financiar.

„Imbunatatirea educatiei financiare din Romania ramane unul dintre obiectivele principale ale BVB. In toate actiunile noastre dedicate investitorilor individuali, promovam investitiile responsabile si piata de capital din Romania. Astazi suntem mandri ca, odata cu lansarea Platformei Universale pentru Investitori, am reusit sa cream un spatiu unic, unde se afla toate informatiile referitoare la investitii in piata de capital. Noi am facilitat pentru ei accesul la case de brokeraj, fonduri mutuale si fonduri de pensii din intreaga tara, toate cu un singur scop – pentru a face piata romaneasca de capital mai accesibila”, a spus Lucian Anghel, presedinte BVB.

La momentul lansarii, platforma „Fluent in finante” este cea mai mare si cuprinzatoare platforma educationala din Romania. Este, de asemenea, prima platforma care se concentreaza in intregime asupra pietelor de capital. Platforma este alcatuita din mai multe segmente, cum ar fi: clipuri video educationale, cursuri online, glosar de termeni, teste de cultura financiara, harta interactiva a Romaniei cu toate casele de brokeraj autorizate la Bursa de Valori Bucuresti, cluburi de investitori din tara si altele.

„Astazi lansam cea mai impresionanta platforma de educatie financiara online din Romania. Impreuna cu partenerii nostri am reusit sa cream un continut unic – peste 100 de minute de video, peste 35.000 de cuvinte in sectiunea online de cursuri, mai mult de 150 de termeni financiari in glosar si peste 160 de intrebari in testul de cultura financiara. Peste 50 de oameni s-au adunat pentru a contribui la dezvoltarea acestui concept creativ unic. Dar nu ne vom opri aici – „Fluent in finante: Platforma universala pentru Investitori” va ramane unul dintre proiectele cheie ale Bursei de Valori Bucuresti si noi, impreuna cu toti cei care ne sunt alaturi, vom continua sa o extindem si sa o dezvoltam in permanenta, pentru a deveni un punct de referinta pentru toti investitorii individuali din Romania”, a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori Bucuresti

Site-ul are o secţiune denumită FinLit Quiz ofera posibilitatea de a testa nivelul de cultura financiara in cinci domenii: economie, finante, piete de capital, instrumente financiare si diverse.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia vrea să stabilească o legătură feroviară între Rostov şi regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk
Rusia vrea să stabilească o legătură feroviară între Rostov şi regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk
Rusia vrea să stabilească o legătură feroviară între regiunea sa sudică Rostov şi regiunile Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, informează Reuters şi TASS....
Huawei lansează noul smartphone pliabil Mate Xs 2. Cât costă și specificații
Huawei lansează noul smartphone pliabil Mate Xs 2. Cât costă și specificații
Huawei Consumer Business Group a anunțat la final de iunie lansarea smartphone-ului pliabil vârf de gamă HUAWEI Mate Xs ...
Cel mai mare dolar din istorie. Francul elveţian depăşeşte euro – Curs BNR 5.07.2022
Cel mai mare dolar din istorie. Francul elveţian depăşeşte euro – Curs BNR 5.07.2022
BNR a anunţat marţi, 5 iulie 2022, un curs de referinţă de 4,9449 lei/euro, 4,8088 lei/dolar, 5,7845 lei/liră sterlină, ...
Vertiv își consolidează echipa de conducere din EMEA prin noi promovări
Vertiv își consolidează echipa de conducere din EMEA prin noi promovări
Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a anunțat astăzi schimbări ...