1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

NOU: Un IMM la Bursă - acţiunile IMSAPROIECT Bucureşti intră la tranzacţionare marţi pe ATS

Acţiunile companiei IMSAPROIECT Bucureşti (IMSP) vor intra la tranzacţionare marţi pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), informează un comunicat al BVB. 

23 iun, 2014 | Agerpres

IMSAPROIECT livrează lanţuri complete de izolatoare pentru linii electrice aeriene, izolatoare suport de sticlă, porţelan şi composite, cât şi armături pentru lanţuri de linii electrice aeriene şi staţii. Compania livrează la cheie instalaţii fotovoltaice şi sisteme de încălzire electrică în pardoseală şi protecţie la îngheţ.

'Este o provocare să avem pe ATS o companie a cărei activitate este aşa de mult conectată cu sectorul energetic, având în vedere dinamica acestuia. Este un drum pe care o companie sustenabilă poate merge pentru a se deschide către o gamă mai largă de investitori, pentru a îşi îmbunătăţi calitatea informaţiei necesare procesului decizional şi a-şi creşte vizibilitatea faţă de competitori. ATS este un incubator pentru acele companii care doresc să crească şi să promoveze pe piaţa reglementată', a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Acţiunile vor fi tranzacţionate la Categoria I-ATS, IMSAPROIECT fiind a doua companie admisă la tranzacţionare în cadrul acestei categorii.

Totodată, IMSAPROIECT este a cincea companie admisă la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de BVB, unde mai sunt listate Transilvania Leasing IFN Braşov, Fides Capital Bucureşti (ex. Pro-Vorbas), SIF Imobiliare (înregistrată în Nicosia, Cipru) şi Premia Finanziaria SPA (înregistrată în Catania, Italia).

IMSAPROIECT are un capital social de 1.716.000 lei, împărţit în 1.716.000 de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu.

Santo Petru, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, deţine peste 36% din acţiuni, în nume propriu aproape 32%, iar prin Santel Impex SRL (unde este acţionar unic) 4,37%. Santo Petru este acţionar cu 25% şi la firma SIX Import-Export SRL, care la rândul ei deţine 32% din acţiunile IMSAPROIECT.

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 9,139 milioane lei, în creştere de la 8,811 milioane lei în anul 2012. Compania a obţinut, anul trecut, un profit net de 118.000 de lei, faţă de o pierdere de 16.000 de lei în 2012.

Pentru acest an, IMSAPROIECT estimează o cifră de afaceri de 8,145 milioane lei, iar în următorii patru ani cifra de afaceri ar urma să ajungă la 13,177 milioane lei. Profitul net estimat pentru acest an este de 165.000 de lei, iar în următorii patru ani profitul net ar urma să ajungă la 850.000 de lei. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO