1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

News

BVB: Dividendele duc piaţa de capital din România la un plus de 36 de procente în primele 8 luni

Dividendele duc piaţa de capital din România la un plus de 36 de procente în primele 8 luni din acest an iar valoarea totală de tranzacţionare cu acţiuni se apropie de un miliard şi jumătate de euro, potrivit raportului lunar pe luna august publicat pe site-ul Bursei de la Bucureşti.

24 sep, 2019 | Agerpres

Astfel, indicele BET-TR, care include şi dividendele, a avut un avans de 36% în acest an iar valoarea totală de tranzacţionare pe segmentul de acţiuni a fost de 1,46 miliarde de euro. Indicele BET, care include cele mai tranzacţionate 16 companii cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 25% în primele 8 luni ale acestui an.

Performanţa pieţei a fost susţinută puternic de dividende şi de rezultatele pe care companiile listate le-au prezentat investitorilor, se precizează în comunicat.

"Evoluţia pieţei de capital confirmă fundamentele atractive ale acesteia. Aşadar nu este o întâmplare că suntem aici, este doar o reconfirmare că există baze solide de creştere. Dincolo de perfomanţa pieţei, este important ca investitorii să fie conectaţi şi la planurile pe care le avem pentru dezvoltarea acesteia pentru că urmează să anunţăm noi etape concrete care să ducă în această direcţie", a declarat Adrian Tănase, CEO BVB, citat în comunicatul BVB.

La rândul său, Lucian Anghel, preşedintele Bursei de la Bucureşti, consideră că România a demonstrat, în repetate rânduri, că este o piaţă care s-a maturizat şi că poate reveni la ritmuri accelerate de creştere chiar şi după perioade de stres generate de volatilitate ridicată.

"Mai mult, indicele BET-TR, care include şi dividendele, a avut performanţe anuale pozitive în echivalent lei în fiecare an de la lansare şi până acum, lucru greu de egalat", arată Lucian Anghel.

La finalul primelor 8 luni din acest an, valoarea de piaţă a companiilor româneşti era de 21,8 miliarde euro, în timp ce capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB a depăşit 34,6 de miliarde de euro în ultima şedinţă de tranzacţionare din august.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO