BVB: Tranzacţiile cu acţiuni au crescut de 4,3 ori în această săptămână

Tranzacţiile cu acţiuni realizate în această săptămână la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au crescut de 4,3 ori comparativ cu săptămâna precedentă, până la o valoare de 677,82 milioane de lei, în urma plasamentului privat accelerat derulat la Fondul Proprietatea cu acţiuni Romgaz, reiese dintr-o analiză realizată de Puls Capital.
Economica.net - Dum, 24 apr. 2016, 08:32
BVB: Tranzacţiile cu acţiuni au crescut de 4,3 ori în această săptămână

Cele mai importante schimburi au fost realizate pe titlurile Romgaz (SNG) – 548,65 milioane lei, Banca Transilvania (TLV) – 34,20 milioane de lei, OMV Petrom (SNP) – 22,98 milioane de lei, SIF Banat Crişana (SIF1) – 15,06 milioane de lei şi Electrica (EL) – 14,91 milioane de lei.

În săptămâna 18 – 24 aprilie, valoarea totală tranzacţionată la BVB s-a ridicat la 702,82 milioane de lei. Tranzacţiile cu produse structurate s-au cifrat la 8,19 milioane de lei, cele cu obligaţiuni la 16,30 milioane de lei, iar cele cu unităţi de fond la 0,51 milioane de lei.

În piaţa deal s-au efectuat schimburi în valoare de 36,63 milioane de lei.

Săptămâna aceasta indicii bursieri au înregistrat evoluţii negative, cuprinse între minus 2,60% pe indicele BET-NG, care reuneşte 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, şi minus 0,90% pe indicele ROTX, calculat pe baza preţurilor acţiunilor celor mai reprezentative societăţi listate la BVB.

În săptămâna analizată, 25 de titluri au avut evoluţii pozitive, 11 au înregistrat evoluţii stabile şi 39 au consemnat evoluţii negative, arată analiza Puls Capital.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe titlurile Turbomecanica (TBM) de 14,59%, urmate de Boromir (SPCU) şi Bermas (BRM), cu 12,90% şi, respectiv, 8,11%.

Pe de altă parte, cea mai mare scădere a fost consemnată pe titlurile Petrolexportimport de 18,40%, aceasta fiind urmată de cele înregistrate pe titlurile TMK-Artrom (ART) de 7,64% şi Transilvania Construcţii (COTR) de 7,04%.

‘Scăderile continuă pe bursa de la Bucureşti, toţi indicii locali înregistrând variaţii negative în săptămâna curentă. Majoritatea indicilor au fost traşi în jos îin principal de titlurile Romgaz, care au pierdut 6,82% din valoare în urma plasamentului privat accelerat desfăşurat de către Fondul Proprietatea cu acţiunile producătorului de gaze naturale. Fondul a anunţat marţi seara, după închiderea Bursei, că îşi va lichida integral deţinerea la Romgaz, prin intermediul unui plasament privat accelerat. Oferta a vizat un număr e 22,54 milioane acţiuni şi s-a realizat la preţul de 24 lei/acţiune. BET, indice în care acţiunile Romgaz au o pondere de 10,99%, a încheiat săptămâna în scădere cu 1,53%. Din componenţa acestuia doar titlurile BVB şi BRD s-au apreciat în perioada analizată, cu 1,50% şi respectiv cu 0,81%, în timp ce acţiunile Electrica au stagnat. Titlurile Fondului Proprietatea au pierdut 0,26% în aceasta săptămână. Corecţia titlurilor Romgaz a condus la o pierdere de 2,60% pe indicele BET-NG, indice în care Romgaz are o pondere de 23,69%. Astfel, indicele energetic a avut cea mai mare pierdere din rândul indicilor locali’, mai arată analiza menţionată.

Te-ar mai putea interesa și
BestJobs listează miercuri la bursă primele sale obligaţiuni
BestJobs listează miercuri la bursă primele sale obligaţiuni
Obligaţiunile BestJobs Recrutare intră miercuri la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, informează BVB....
Apple anunţă rezultate peste aşteptări graţie vânzărilor de telefoane iPhone
Apple anunţă rezultate peste aşteptări graţie vânzărilor de telefoane iPhone
 Grupul american Apple a înregistrat în trimestrul aprilie-iunie 2021 un profit pe acţiune şi o cifră de afaceri peste ...
România a devenit exportator net de electricitate în primul semestru din 2021 – Petrom
România a devenit exportator net de electricitate în primul semestru din 2021 – Petrom
Pe fondul creșterii producției interne de energie electrică, Petrom arată că România a devenit exportator net de energie ...
Închiderea şcolilor pe fondul pandemiei de coronavirus ar putea avea efecte devastatoare pe termen lung – UNICEF
Închiderea şcolilor pe fondul pandemiei de coronavirus ar putea avea efecte devastatoare pe termen lung – UNICEF
Închiderea şcolilor pe fondul pandemiei de coronavirus ar putea avea efecte devastatoare asupra dezvoltării copiilor, ...