BVB: Trei companii de pe Rasdaq se transferă vineri pe piaţa AeRO

Companiile INOX Măgurele, Petrocart Piatra Neamţ şi Ducatex Jilava sunt primele trei companii care se transferă de pe piaţa Rasdaq pe piaţa AeRO, începând de vineri, 27 martie 2015, a anunţat Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - vin, 27 mart. 2015, 07:55
BVB: Trei companii de pe Rasdaq se transferă vineri pe piaţa AeRO

Transferul de pe Rasdaq pe AeRO oferă societăţilor un nou început în arena pieţei de capital, într-un cadru legal clar şi legitim, conform standardelor europene, scrie Agerpres.

Potrivit BVB, casa de brokeraj Prime Transaction este consultantul autorizat care a asistat INOX, Petrocart şi Ducatex în procesul de transfer pe piaţa AeRO şi va continua să acorde asistenţă companiilor pentru încă 12 luni după listarea pe AeRO, .

‘Prin lansarea AeRO, Bursa de Valori Bucureşti a declanşat un mecanism prin care sunt vizate dezvoltarea pe termen lung a pieţei, precum şi o promovare şi un marketing mai eficace şi a reuşit astfel să atragă interesul atât al companiilor antreprenoriale, cât şi al unui număr semnificativ de companii de pe Rasdaq, convingându-le să treacă pe această piaţă nouă. AeRO este o nouă şansă pentru companiile care vor să folosească piaţa de capital în beneficiul lor şi al investitorilor, în special prin atragerea de capital pentru susţinerea proiectelor, dar şi pentru pregătirea pentru o viitoare trecere la un nou nivel de transparenţă, listarea pe piaţa reglementată’, precizează un comunicat al BVB remis AGERPRES.

Piaţa AeRO a fost creată de Bursa de Valori Bucureşti pentru a oferi o piaţă cu cerinţe de raportare mai puţine pentru companiile listate, dar în acelaşi timp cu suficienta transparenţă pentru a-i motiva pe investitori să tranzacţioneze. Această nouă piaţă stabileşte punţi de legătura între companii şi investitorii persoane fizice, mediul de private equity şi fonduri de investiţii.

Piaţa AeRO este segmentul dedicat titlurilor de capital (acţiunilor) din cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare al BVB. Acesta este un segment de piaţă dedicat listării companiilor la început de drum, pentru finanţarea proiectelor, poveştilor lor de creştere, creşterea vizibilităţii şi contribuţiei la dezvoltarea mediului de afaceri.

Bazându-se pe sistemul alternativ de tranzacţionare al BVB, existent din 2010, piaţa AeRO, sub un concept reproiectat şi reconstruit, a fost lansată pe 25 februarie 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...