BVB va acorda dividende de 7 milioane lei. Dividendul brut pe acţiune este de 0,92 lei

Bursa de Valori Bucureşti (BVB ) va acorda dividende în valoare de peste 7 milioane lei, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) aprobând un dividend brut pe acţiune de 0,92 lei, reiese dintr-o informare publicată pe site-ul instituţiei.
Economica.net - joi, 13 apr. 2017, 11:56
BVB va acorda dividende de 7 milioane lei. Dividendul brut pe acţiune este de 0,92 lei

‘Cu majoritatea voturilor exprimate, se aprobă modul de repartizare a profitului net statutar al societăţii realizat în anul 2016 în sumă de 7,5 milioane lei, astfel: alocarea sumei de 438.102 lei pentru rezerva legală şi distribuirea sumei de 7,06 milioane lei ca dividende’, se arată în document.

De asemenea, s-a aprobat remuneraţia administratorilor societăţii pentru exerciţiul financiar 2017 în cuantum de 3.700 lei net lunar/membru şi limitele generale ale remuneraţiilor suplimentare.

În data de 14 februarie, Bursa de Valori Bucureşti a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a înregistrat un profit net de 7,87 milioane lei, în 2016, în creştere cu 19% comparativ cu cel precedent.

‘Profitul net consolidat al anului 2016, de 7,87 milioane lei, a urcat cu 19% faţă de perioada similară a anului trecut şi a fost realizat în proporţie de 85% de către segmentul de tranzacţionare al Grupului, în timp ce marja netă a crescut la 25% (de la 22%, în 2015). Veniturile operaţionale consolidate înregistrate în trimestrul al patrulea 2016 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut au crescut cu 2% la 8,63 milioane lei, veniturile generate de segmentul de tranzacţionare al BVB reprezentând peste 5 milioane lei din total. Cheltuielile operaţionale la nivel de grup au continuat trendul descendent, înregistrând o scădere de 12%, în timp ce profitul operaţional înregistrat în trimestrul al patrulea 2016 a urcat până la un nivel de 1,93 milioane lei’, se arată în document.

Conform BVB, profitul net consolidat al Grupului a crescut cu 49% în trimestrul al patrulea 2016 faţă de perioada similară a anului trecut la 3,58 milioane lei, având ca bază principală de creştere rezultatele operaţionale ale segmentului de tranzacţionare.

‘Cumulat de la începutul anului 2016, creşterea cu aproape 4% a veniturilor operaţionale consolidate şi scăderea de peste 6% la nivelul cheltuielilor operaţionale consolidate au generat combinat un avans de 89% al profitului operaţional până la 6,07 milioane lei (12 luni 2015: 3,22 milioane lei) şi o îmbunătăţire cu 8 puncte procentuale a marjei operaţionale. Segmentul de tranzacţionare al Grupului a generat în anul 2016 un profit operaţional de 5,41 milioane lei, având un aport majoritar în rezultatul operaţional al Grupului’, menţionează sursa citată.

Venitul financiar net consolidat al anului 2016, de 3,09 milioane lei ( 2015: 4.74 milioane lei), a fost înregistrat, în principal, pe seama veniturilor generate de plasamentele grupului în titluri de stat şi depozite de 2,99 milioane lei (12 luni 2015: 3,32 milioane lei), în scădere, urmare a diminuării nivelului lichidităţilor aflate la dispoziţia societăţii după plata dividendelor aferente profitului net din 2015 şi a scăderii randamentelor titlurilor de stat şi dobânzilor la depozite.

Te-ar mai putea interesa și
ANAF a dat amenzi de 32,5 milioane de lei în urma controalelor efectuate în luna noiembrie
ANAF a dat amenzi de 32,5 milioane de lei în urma controalelor efectuate în luna noiembrie
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a efectuat 3.816 controale antifraudă în luna noiembrie a acestui an şi a aplicat sancţiuni constând în amenzi şi confiscări în valoare......
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – Bloomberg
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – ...
Europa urmează să beneficieze de un aflux de motorină din SUA în această lună, în contextul în care importurile din ...
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Miniştrii de finanţe ai statelor UE au aprobat vineri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) revizuit al ...
Jean-Pierre Vigroux a fost numit președinte independent al Consiliului de Administrație al BRD
Jean-Pierre Vigroux a fost numit președinte independent al Consiliului de Administrație al BRD
Jean-Pierre Georges Vigroux a fost ales preşedinte independent al Consiliului de Administraţie al BRD - Groupe Societe ...