1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Investiţii

BVB: Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a depăşit 1,8 miliarde euro, la finalul lunii septembrie

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni realizate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a depăşit 1,8 miliarde de euro la finalul lunii septembrie, şi înregistrează un avans de peste 30% faţă de primele nouă luni ale anului trecut, se arată într-un comunicat de presă al operatorului pieţei de capital.

05 oct, 2017 | Agerpres

'Investitorii au tranzacţionat acţiuni de peste 300 de milioane de euro luna trecută, nivel care a fost cu 70% peste valoarea din august 2017. Valoarea medie zilnică de tranzacţionare pe segmentul de acţiuni a fost de 14,7 milioane de euro în septembrie, iar la finalul primelor nouă luni ale acestui an acest indicator a ajuns la 9,75 milioane de euro. Astfel, comparativ cu perioada ianuarie-septembrie 2016, valoarea medie zilnică de tranzacţionare a crescut cu aproape 35%', se arată în document.

BET, indicele principal al pieţei, care măsoară evoluţia celor mai lichide 13 companii listate la BVB, a încheiat primele nouă luni cu un plus de 11%. În acelaşi interval de timp, indicele BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a avansat cu peste 19%.

'Atractivitatea pieţei de capital a crescut în acest an şi datorită dividendelor mai mari distribuite de principalele companii listate. BET-XT-TR, indicele extins de tip total return care urmăreşte evoluţia preţului acţiunilor celor mai tranzacţionate 25 de companii, precum şi dividendele distribuite de acestea, a crescut cu aproape 22% în primele nouă luni', a spus Lucian Anghel, preşedintele BVB.

Conform BVB, toţi indicii au avut creşteri de peste 11% în perioada ianuarie-septembrie din acest an, în timp ce trei dintre cei opt indici ai BVB, fără a lua în calcul indicele ROTX, au crescut fiecare cu peste 20%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO