BVB: Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni derulate săptămâna trecută a crescut cu 30% – Intercapital Invest

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni derulate în această săptămână la Bursa de Valori Bucureşti s-a majorat cu 30,12% comparativ cu săptămâna precedentă, până la 203,25 milioane de lei, pe o piaţă cu tranzacţii totale de 207,71 milioane de lei, conform analizei Puls Capital realizată de casa de brokeraj Intercapital Invest.
Economica.net - Dum, 02 feb. 2014, 12:06
BVB: Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni derulate săptămâna trecută a crescut cu 30% - Intercapital Invest

Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), în valoare de 77,91 milioane de lei, Romgaz (SNG) – 17,08 milioane de lei, Transgaz (TGN) – 17,08 milioane de lei, Petrom (SNP) – 14,77 milioane de lei şi Banca Transilvania (TLV) – 13,22 milioane de lei.

Tranzacţiile cu produse structurate s-au cifrat la 4,35 milioane de lei, cu obligaţiuni – 0,08 milioane de lei şi cu unităţi de fond – 0,03 milioane de lei.

În piaţa deal s-au realizat schimburi de 73,61 milioane de lei.

Potrivit analizei citate, indicii bursieri au consemnat evoluţii negative cuprinse între -1,76% pe indicele BET şi -4,05% pe BET – FI.

Un număr de 23 de titluri au avut evoluţii pozitive, şapte au consemnat evoluţii stabile iar 43 au înregistrat deprecieri.

Cea mai mare creştere a fost înregistrată pe acţiunile Stirom Bucureşti (STIB), plus 19,05%, iar cea mai semnificativă depreciere au cunoscut-o titlurile MJ Maillis (MJM) – minus 10%.

‘Înregistrăm cea de-a doua săptămână consecutiv de scăderi la Bursa de Valori Bucureşti, toţi indicii consemnând în această perioadă corecţii importante. Apăsarea pedalei de către vânzători s-a reflectat, pe lângă scăderea cotaţiilor, şi într-o creştere a lichidităţii în această săptămână, valoarea tranzacţiilor de la Bursa de Valori Bucureşti crescând cu 30% faţă de perioada anterioară’, arată analiza Puls Capital.

Potrivit sursei citate, şi în această săptămână principalul motor al scăderilor au fost informaţiile ce au survenit pe pieţele externe, acestea determinând scăderi ample ale indicilor globali. ‘Spre deosebire de săptămâna anterioară când temerile investitorilor au fost alimentate de informaţiile negative venite dinspre pieţele emergente şi declaraţiile cu accent pesimist făcute de oficialii europeni, de această dată investitorii şi-au focalizat atenţia asupra Statelor Unite ale Americii, acolo unde FED (banca centrală – n.r.) a anunţat continuarea programului de reducere a relaxării cantitative, achiziţiile de bonduri reducându-se cu încă 10 miliarde de dolari, până la nivelul de 65 de miliarde de dolari/lună. În acest context, au fost realimentate temerile investitorilor cu privire la ieşiri de capitaluri de pe pieţele de capital, primele vizate fiind pieţele emergente’, explică autorii analizei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Enayati Medical City: orașul medical ce pune la dispoziția pacientului vârstnic servicii medicale la standarde europene
Enayati Medical City: orașul medical ce pune la dispoziția pacientului vârstnic servicii medicale la standarde europene
Dr. Wargha Enayati, medic cardiolog: „Perioada aceasta grea lasă urme adânci asupra vârstnicilor și bolnavilor cronici ...
Klaus Iohannis a lansat un nou apel ca românii să se vaccineze
Klaus Iohannis a lansat un nou apel ca românii să se vaccineze
Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, sâmbătă, un nou apel, pe pagina sa de Facebook, ca românii să meargă să se ...
Israelul a trecut pe lista organizațiilor teroriste șase ONG-uri palestiniene
Israelul a trecut pe lista organizațiilor teroriste șase ONG-uri palestiniene
Guvernul israelian a anunţat vineri că a înscris şase ONG-uri palestiniene care au legături cu Frontul Popular pentru ...