CA al Băncii Transilvania a aprobat conversia acţiunilor Bancpost în acţiuni TLV

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat conversia acţiunilor Bancpost în acţiuni TLV la data de referinţă 1 octombrie 2018, aplicând rata de schimb de 0,1169 acţiuni BT pentru o acţiune Bancpost, în conformitate şi în condiţiile proiectului de fuziune, potrivit unui raport al BT, remis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB). 
Economica.net - mie, 24 oct. 2018, 17:36
CA al Băncii Transilvania a aprobat conversia acţiunilor Bancpost în acţiuni TLV

„Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania SA, în baza Hotărârilor AGEA BT din data de 16.10.2018 şi Hotărârilor AGEA Bancpost din data de 19.10.2018, prin care s-a aprobat fuziunea dintre Banca Transilvania şi Bancpost, precum şi acordarea unui mandat Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania pentru a stabili valoarea finală a majorării de capital social al BT, precum şi a primei de fuziune, conform celor indicate în proiectul de fuziune, a adoptat, în data de 23.10.2018, o rezoluţie cu următorul conţinut: 1. se aprobă conversia acţiunilor Bancpost în acţiuni TLV la data de referinţă 01.10.2018, aplicând rata de schimb de 0,1169 acţiuni BT pentru o acţiune Bancpost, în conformitate şi în condiţiile proiectului de fuziune. Se aprobă majorarea capitalului social al Băncii Transilvania cu suma de 2.602.278 lei, prin emiterea unui număr de 2.602.278 acţiuni TLV, cu valoarea nominală de 1 leu/acţiune”, se spune în document.

De asemenea, CA al BT a aprobat stabilirea unui preţ de 2,4 lei pentru compensarea eventualelor fracţiuni de acţiuni rezultate în urma conversiei şi rotunjirilor acţiunilor în conformitate cu pct. 1.

În plus, s-a aprobat prima de fuziune în valoare de 3.736.593,57 lei, determinată în conformitate cu prevederile legale.

„În conformitate cu prevederile proiectului de fuziune aprobat de Adunările Generale ale Acţionarilor Băncii Transilvania şi Bancpost, valoarea preţului de retragere aplicabil acţionarilor Banca Transilvania este 2,4370 lei, iar valoarea preţului de retragere aplicabil acţionarilor Bancpost este 0,2848 lei, determinate de un expert independent în conformitate cu prevederile legale”, se precizează în document.

Acţionarii Băncii Transilvania au aprobat în cadrul Adunării Generale Extraordinare din 16 octombrie fuziunea BT – Bancpost, care va avea loc la data de 31 decembrie 2018, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

Banca Transilvania a achiziţionat Bancpost de la Eurobank Group în aprilie 2018, deţinând în prezent peste 99% din capitalul social al Bancpost. Ulterior momentului achiziţiei a fost demarată integrarea Bancpost în Grupul Financiar Banca Transilvania, respectiv demersul de obţinere a aprobărilor din partea autorităţilor. Astfel, în cursul lunii septembrie, Banca Transilvania a obţinut autorizarea fuziunii de către Banca Naţională a României.

Până la finalul anului, când va fi finalizată integrarea, cele două bănci vor avea în continuare activitate separată. Ultima zi lucrătoare la Bancpost va fi 28 decembrie 2018, iar prima zi lucrătoare din anul viitor la Banca Transilvania va fi 3 ianuarie 2019.

Grupul Financiar Banca Transilvania este cel mai mare grup financiar din România. BT are 2,5 milioane de clienţi, aproape 500 de sedii şi peste 7.000 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Secretarul general al OCDE efectuează o vizită la Bucureşti; întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă
Secretarul general al OCDE efectuează o vizită la Bucureşti; întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul ...
Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann, efectuează, vineri, ...
Atu Tech închide 2021 cu vânzări de 64 de milioane de lei și anunță investiții de peste 1 milion de euro în 2022
Atu Tech închide 2021 cu vânzări de 64 de milioane de lei și anunță investiții de peste 1 milion de euro în 2022
Atu Tech, cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, încheie anul cu vânzări de 64 de milioane ...
AFEER: Furnizorii de energie vor avea pierderi chiar de la întocmirea facturilor, potrivit noii OUG
AFEER: Furnizorii de energie vor avea pierderi chiar de la întocmirea facturilor, potrivit noii OUG
Furnizorii de energie vor avea pierderi chiar de la întocmirea facturilor, întrucât preţul stabilit prin noua ordonanţă ...