1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Finanţe şi bănci

CA al BNR poate funcţiona până în septembrie fără un om. Nominalizarea ni se cuvine - Blaga

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României poate funcţiona până la 1 septembrie cu un om în minus în cazul demisiei lui Bogdan Olteanu, a declarat luni copreşedintele PNL Vasile Blaga, adăugând că nominalizarea pentru postul care va rămâne vacant aparţine liberalilor.

01 aug, 2016 | Agerpres

'Am discutat astăzi în Comisia de unificare, nu în Biroul Politic Naţional, şi dacă îşi dă dl Bogdan Olteanu demisia, funcţionează Consiliul de Administraţie al BNR, nu depinde numai de noi - PNL - ca să convocăm Parlamentul. Dacă conducerile celor două camere vor ajunge la o astfel de concluzie, noi vom răspunde pozitiv, dar fără nicio problemă poate funcţiona până la 1 septembrie şi cu un om în minus Consiliul de Administraţie al BNR', a spus Blaga.

Liderul PNL a subliniat că nominalizarea pentru funcţia care va rămâne vacantă în CA al BNR aparţine liberalilor.

'Ni se cuvine nominalizarea, există un algoritm parlamentar care a funcţionat întotdeauna, s-a respectat întotdeauna. Nu văd de ce nu s-ar respecta şi acum. Dar nu discutăm de nume acum, când va fi cazul', a arătat copreşedintele PNL.

Blaga a făcut referire şi la afirmaţiile lui Victor Ponta, arătând că dă explicaţii nu numai din solidaritate cu colega sa Alina Gorghiu, ci pentru respectarea adevărului.

'Atunci când am decis în Biroul Politic şi pe urmă în grupurile parlamentare să continuăm mandatul dl Bogdan Olteanu, colega mea nu făcea parte din conducerea partidului. Era în grupul parlamentar şi cu asta basta, aşa încât să arunci cu noroi într-o zonă sau alta nu cred că este elegant, mai ales din partea unui politician cu pretenţiile şi experienţa dl Ponta', a declarat Blaga.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO