CA al SIF Banat-Crişana vrea să scadă capitalul social al companiei

Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1) a decis reducerea capitalului social al companiei, fără prezinte detaliile operaţiunii, care vor fi anunţate ulterior primirii avizului de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
Economica.net - joi, 03 oct. 2013, 19:13
CA al SIF Banat-Crişana vrea să scadă capitalul social al companiei

„În baza prevederilor art.6 alin (8) din statutul SIF Banat-Crişana, Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana a hotărât reducerea capitalului social al societăţii. Detalii privind această operaţiune vor fi făcute publice printr-un raport curent, ulterior avizării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară”, se arată într-o raportare transmisă, joi, de SIF Banat-Crişana Bursei de Valori Bucureşti.

Comunicarea nu conţine detalii privind decizia Consiliului de Administraţie.

Articolul invocat din statut prevede că adunarea generală extraordinară a delegat CA atribuţii printre care şi modificarea capitalului social şi schimbarea obiectului de activitate al companiei.

SIF Banat-Crişana are în prezent un capital social de 54,8 milioane lei.

Modul de administrare a activelor SIF Banat-Crişana a fost schimbat după alegerea unui nou Consiliu de Administraţie în luna aprilie şi confirmarea lui Dragoş Bîlteanu în funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al societăţii de investiţii financiare. Bîlteanu este la conducerea SIF Banat-Crişana încă din luna decembrie a anului trecut, când a făcut rocada cu Ioan Cuzman, care s-a retras din posturile respective după 18 ani de activitate.

În AGA în care a fost ales noul Consiliu de Administraţie, acţionarii au decis ca SIF Banat-Crişana să nu distribuie dividende şi să păstreze profitul pentru investiţii.

Cea mai importantă mutare a SIF Banat-Crişana în acest an este achiziţia Muntenia Invest, societatea de investiţii financiare ajungând astfel să deţină indirect controlul SIF Muntenia (SIF4). SIF Banat-Crişana ar urma să împartă administrarea SIF Muntenia cu SIF Moldova (SIF2), care a anunţat în luna august că vrea să preia aproape 50% din acţiunile Muntenia Invest, în aceleaşi condiţii de preţ ca SIF Banat-Crişana.

Altă decizie a vizat înfiinţarea unei firme în Cipru, SIF Imobiliare, către SIF Banat-Crişana care a transferat participaţii de 100,4 milioane lei (22,6 milioane euro) deţinute la 18 societăţi cu activităţi în domeniul imobiliar. SIF Imobiliare ar urma să fie listată pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de la Bucureşti.

SIF Banat-Crişana intenţionează să procedeze la fel şi cu participaţiile pe care le deţine în turism, care ar urma să fie transferate către o nouă firmă, SIF Hoteluri.

SIF Banat-Crişana a înregistrat în primele opt luni cel mai mic profit dintre cele cinci SIF-uri, de 35 milioane lei.

La finele lunii august, SIF Banat-Crişana avea un activ de 1,52 miliarde lei, cu 15,4% peste nivelul de la finele anului trecut. Totuşi, acţiunile societăţii sunt tranzacţionate la cel mai mare discount dintre cele cinci SIF-uri, faţă de valoarea activului net pe acţiune, de 61%.

Acţiunile companiei au încheiat şedinţa bursieră de joi în creştere cu 0,37%, la 1,079 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 592,2 milioane lei (133,4 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
ARF a încheiat contractul pentru e-ticketing. Călătorii vor putea recurge la transportatori diferiţi, în baza unui bilet
ARF a încheiat contractul pentru e-ticketing. Călătorii vor putea recurge la transportatori diferiţi, în baza unui bilet
Pasagerii vor putea, în doi ani, să schimbe în baza unui bilet mai multe trenuri până la destinaţia finală, chiar dacă aparţin unor operatori feroviari diferiţi, potrivit proiectului......
Apple vrea să lanseze un nou ceas inteligent cu senzori pentru temperatură şi glicemie
Apple vrea să lanseze un nou ceas inteligent cu senzori pentru temperatură şi glicemie
- Grupul american Apple Inc. lucrează la noi modele de ceasuri inteligente Apple Watch, care vor avea un display mai mare ...
Ambiţiile şi comportamentul Chinei reprezintă „provocări sistemice la adresa ordinii internaţionale – Liderii NATO
Ambiţiile şi comportamentul Chinei reprezintă „provocări sistemice la adresa ordinii internaţionale – Liderii ...
Ambiţiile şi comportamentul Chinei reprezintă "provocări sistemice la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli", ...
Ghid de amenajare eficientă pentru un apartament cu două camere
Ghid de amenajare eficientă pentru un apartament cu două camere
Atunci când ne cumpărăm un apartament cu siguranță visăm fiecare dintre noi ca acesta să arate ca din reviste. Deși ...