1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

News

Cadoul preferat al românilor de Crăciun - banii. Bugetul este de 415 lei - studiu

Românii vor aloca, în medie, 415 lei pentru cadourile de Crăciun în 2014, mai darnice fiind persoanele de 45-54 de ani, care vor repartiza aproximativ 551 de lei, şi persoanele din Bucureşti/Ilfov şi Oltenia, cu circa 500 de lei, conform unui studiu realizat de iSense.Solutions.

17 dec, 2014 | Agerpres

Cadourile cele mai dorite de adulţi sunt bunurile materiale, precum telefoanele mobile, tabletele, televizoarele şi hainele, dar mai ales banii. Dacă 74% dintre românii cu vârsta de peste 18 ani aşteaptă în dar de Crăciun bunuri materiale, doar doi din zece afirmă că îşi doresc bunuri spirituale, precum sănătate (15% dintre români) sau fericire (3%), scrie Agerpres.

'O bună parte dintre români este foarte pragmatică atunci când vine vorba despre cadourile pe care şi le doreşte de Crăciun. Astfel, 18% afirmă că îşi doresc să primească bani', a declarat Traian Năstase, managing partner la compania iSense.Solutions, realizatoarea studiului.

De asemenea, potrivit realizatorilor studiului, există o diferenţă destul de mare între ceea ce îşi doresc şi ceea ce oferă românii de Crăciun. În topul cadourilor făcute de aceştia se află produsele de îmbrăcăminte (23%), dulciurile (16%), produsele cosmetice/de îngrijire personală (14%), jucăriile (12%) şi produsele simbolice/personalizate (9%).

Potrivit studiului, banii reprezintă cadoul cel mai dorit de persoanele din intervalele de vârstă 35 - 44 de ani (24%) şi 45 - 54 de ani (23%). Următoarele daruri în topul preferinţelor românilor sunt telefoanele mobile (7%), tabletele (4,2%), televizoarele (4%) şi hainele (3,7%). Cel mai mare interes pentru telefoanele mobile este în rândul tinerilor, 20% dintre persoanele de 18 - 25 de ani aşteptând astfel de cadouri.

Studiul a fost realizat online de compania iSense.Solutions în cadrul Panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, din mediul urban din România. Rezultatele au un grad de eroare de plus/minus 4,9%, la un nivel de încredere de 95%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO