1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

CaixaBank preia operaţiunile din Spania ale Barclays pentru 800 milioane de euro

CaixaBank SA, al treilea mare grup bancar spaniol, a anunţat luni că a ajuns la un acord privind preluarea operaţiunilor din Spania ale băncii britanice Barclays Plc pentru 800 milioane de euro, transmite Bloomberg.

01 sep, 2014 | Agerpres

Acordul vizează operaţiunile de retail banking, administrare a averilor şi servicii bancare pentru companii, dar nu şi operaţiunile cu carduri de credit şi nici operaţiunile de investment banking din Spania ale Barclays.

În urma acestei tranzacţii, CaixaBank va adăuga aproximativ 270 de oficii la reţeaua sa actuală de 5.695 de oficii bancare din Spania în timp ce baza sa de clienţi va creşte cu 550.000 până la peste 14 milioane. Tranzacţia depinde de obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor de reglementare iar preţul final ar putea fi ajustat în funcţie de valoarea activelor la finele anului.

'Sunt încântat să anunţ noi progrese în procesul de reducere a activelor non-core ale Barclays', a declarat directorul general Antony Jenkins. Duminică, banca britanică a anunţat de asemenea că a finalizat vânzarea operaţiunilor sale de retail banking din Emiratele Arabe Unite către Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) pentru 119 milioane lire sterline (197 milioane de dolari).

Operaţiunile Barclays din Spania constau într-un portofoliu de credite în valoare de 18,4 miliarde de euro şi depozite de la clienţi în valoare de 9,9 miliarde de euro. Oficiile băncii sunt prezente în toate marile oraşe spaniole, în special în Madrid.

CaixaBank estimează că această tranzacţie va contribui cu aproximativ 80 milioane de euro la rezultatele nete în 2016, în timp ce costurile de restructurare sunt estimate la aproximativ 300 milioane de euro.


loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO