Călătorii vor putea ajunge cu trenul din Gara de Nord la aeroport în 18 minute din 2018

CFR Infrastructură va reabilita linia ferată existentă între Gara de Nord şi staţia Odăile şi va construi alţi 2,3 kilometri de cale ferată nouă spre aeroportul Otopeni, astfel încât pasagerii vor putea ajunge la aeroport în 18 minute din 2018, a declarat marţi Sorin Buşe, ministrul Transporturilor.
Economica.net - mar, 18 oct. 2016, 10:23
Călătorii vor putea ajunge cu trenul din Gara de Nord la aeroport în 18 minute din 2018

‘Proiectul presupune reabilitarea şi electrificarea liniei existente şi alţi 2,3 km noi de cale ferată, o staţie provizorie şi un trotuar rulant până la terminalele aeroportului’, a spus ministrul.

Investiţia totală se ridică la 88 de milioane de euro, iar lucrările vor fi gata în aprilie 2018, a adăugat Buşe.

Şeful de la Transporturi a efectuat marţi o vizită la staţia Odăile, unde coboară călătorii care acum merg cu trenul spre aeroport şi de unde sunt preluaţi cu un microbuz.

„Pe sectorul Gara de Nord – Odăile (17 km), linia este operabilă şi necesită doar reabilitare şi electrificare. Pe ruta Odăile – Aeroport Otopeni, cu o lungime de 2,3 km, proiectul propune construcţia unei noi linii ferate, împreună cu terminalul feroviar aferent. Lucrările vor fi realizate de CFR Infrastructură, în regie proprie„, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Construcţia liniei ferate va asigura legătura Aeroportului Otopeni cu:
• Gara de Nord Bucureşti;
• cartierele şi localităţile limitrofe Bucureştiului, inclusiv Polul de Cercetare – „Laser Valley”;
• reţeaua feroviară naţională (16 perechi de trenuri/zi vor lega aeroportul de Braşov, Galaţi, Constanţa, Craiova, Ruse).

Proiectul feroviar ce va lega Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti de capitala României, precum şi de celelalte linii ferate interne are două etape:
• etapa I: legătura feroviară la aeroport şi construcţia unui terminal temporar în apropiere de terminalul sosiri al aeroportului, cu o durată de implementare de 18 luni: octombrie 2016 – aprilie 2018.
Costul de realizare al acestei etape este de 88,8 milioane de euro (cu TVA) şi va fi asigurat din Fonduri Europene şi cofinanţare de la bugetul de stat.
• etapa a II-a: construcţia terminalului subteran multimodal metrou – tren, cu termen de finalizare 2020.

„ Proiectul feroviar care leagă Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” de Bucureşti a început deja – au fost studiate şi analizate toate detaliile tehnice, astfel încât în primăvara anului 2018 să fie finalizat. Ne dorim să asigurăm conexiunea cu aeroportul nu doar din Bucureşti, ci şi din alte oraşe ca: Ploieşti, Braşov şi poate chiar din Bulgaria, pentru atragerea către Otopeni a pasagerilor din ţara vecină, printr-o variantă relativ rapidă: Ruse – Bucureşti”, a declarat ministrul Sorin Buşe.

O călătorie cu trenul spre aeroport va costa 3,99 lei, după reabilitarea rutei.

Te-ar mai putea interesa și
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă expresie a pieței spune "Sell in May and go away" sau Vinde în mai și......
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Transportatorul aerian HiSky anunță că se alătură campaniei de includere a țării noastre în programul Visa Waiver, ...
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare ...
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...